Egzekucjia z nieruchomości - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 mar 2015, 9:46

dostałam pismo od komornika z treścią:
Komornik zawiadamia ze według ustaleń Pan...(i tu dłużnik alimentacyjny) jest właścicielem nieruchomości w miejscowości X o nr xxxxxx
W celu wszczęcia egzekucji z w/w nieruchomosci konieczne jest złożenie przez wiierzyciela wniosku spełniającego wymogi art. 923 kpc.

Mozecie mi podpowiedziec, czy to chodzi o mnie jako organ? Co powinnam zrobić?
Pierwszy raz mam taki przypadek i nie wiem o co chodzi.
Wikii

Napisano: 09 mar 2015, 9:57

Ja dostałam takie samo pismo i też w nim jest, że jeśli złożymy wniosek o wszczęcie postępowania z nieruchomości to on będzie prowadził egzekucję ale ja mam dylemat bo wiem, że ta nieruchomość to dom zamieszkiwany przez dłużnika i czy w tym przypadku ja muszę złożyć ten wniosek o wszczęcie postępowania? Niech ktoś podpowie bo też mam taki przypadek pierwszy raz i nie wiem co robić !
Kasia 86

Napisano: 09 mar 2015, 10:37

a jest mozliwość nie wyslaania wniosku? Czy moge nie wysłac wbiosku?
komornik napisał tylko ze to jest nieruchomo0śc o nr. Nie wiem co to jest, ale obawiam sie ze własnie moze byc to dom albo działka. Dodam ze dłu żnik mieszka razem z żoną i nie mają rowdu tylko zasądzone alimenty
Wikii

Napisano: 09 mar 2015, 11:03

Hej niech nam ktoś pomoże, na pewno ktoś z Was miał już taki przypadek. Podpowiedzcie proszę co dalej powinnyśmy zrobić !
Kasia 86

Napisano: 09 mar 2015, 14:54

Chyba nikt nam nie odp. Ja zapytałam kierownika i nie bede wysyłac nic, wepne do akt i tyle. Bo u mnie jest taka sprawa ze babka mieszka razem z meżem ( dł.alim) i działka jest ich wiec jak komornik zacznmei licytowac to i ona stratna bedzie.
Wikii

Napisano: 09 mar 2015, 15:41

Też dostałam takie pismo. ale pisało w nim , że do 7 dni należy wystąpić z wnioskiem więc jeśli nie odpowiecie to nie podejmą chyba egzekucji. My akurat przychyliliśmy się do egzekucji z nieruchomości. ale nieruchomość w innej miejscowości więc trzeba przekazać dokumenty do innego komornika i jeszcze nie wiem jak to w praktyce wyjdzie
Ala29

Napisano: 09 mar 2015, 15:57

Ja przystępuję, ale najpierw upewniam się czy nie będę ponosić żadnych kosztów (różnie komornicy do tego podchodzą).
Anett07

Napisano: 09 mar 2015, 16:05

o kurcze... ;( ja dzwoniłam do komornika z zapytaniem czy prowadzi egzekucje z nieruchomości ale o to nie zapytałam. a duże to są koszty??
Ala29

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x