Aktywizacja, praca socjalna, motywowanie. Jak to u was wygląda?
Re: Aktywizacja, praca socjalna, motywowanie. Jak to u was wygląda?
Efekt jest taki że nieudacznikami zajmują sie nieudacznicy.
A kto się Tobą zajmuje?
A niektórzy to byli takimi nieudacznikami, że musieli zmienić zawód.
Wkurzony.
młodzi , ambitni i zdroworozsądkowi ..?! Ty wkurzony i Admobójca..? - ( o ten drugi to dopiero jest przykład ambicji )- nie chcą pracować w \"ŁOPIECE\"- a czemuż to ?
dalej idziemy ..
Wkurzony !- praca ponad siły - tak się oceniasz ?
Hmm... skoro ja jestem przykładem wyegzaltowania i lansu- to TY najwyraźniej masz urojenia skoro przypisujesz sobie cechy heroizmu z tego tytułu ,że ciężko pracujesz. Analogicznie to działa- rozumiesz?
P.S Ciężka praca - może Cię uszlachetniać albo degradować ..to kwestia wyboru...
Wstawiaj takie kity Kubusiowi... 

A ja uwielbiam Anię z Zielonego Wzgórza:)
Piszemy tylko o tym, że można dobrze wykonywać pracę socjalną. Pomoc społeczna jest trochę jak wolontariat i ludzie szukający ogromnych gratyfikacji, awansów itp. nie odnajdą się w tym zawodzie. W tej pracy nie ma dużej kasy:)Zresztą problem wynagrodzeń dotyczy pracowników różnych branży nie tylko pomocy społecznej. System wynagrodzeń powinien być unormowany i jednolity dla wszystkich ( tak jak w przypadku nauczycieli) wtedy wszystkim pracownikom będzie \"chciało się chcieć\" podnosić kwalifikacje.
Piszemy tylko o tym, że można dobrze wykonywać pracę socjalną. Pomoc społeczna jest trochę jak wolontariat i ludzie szukający ogromnych gratyfikacji, awansów itp. nie odnajdą się w tym zawodzie. W tej pracy nie ma dużej kasy:)Zresztą problem wynagrodzeń dotyczy pracowników różnych branży nie tylko pomocy społecznej. System wynagrodzeń powinien być unormowany i jednolity dla wszystkich ( tak jak w przypadku nauczycieli) wtedy wszystkim pracownikom będzie \"chciało się chcieć\" podnosić kwalifikacje.
emilofob.. ?! \"chodzenie po bagnach wciąga-uważaj \" .. - żeby nie przeszło w urojenia prześladowcze, nie chcę żebyś cierpiał z mojego powodu 
więcej optymizmu motylu!

więcej optymizmu motylu!
Wkurzony- wyluzuj
Tak lansujemy dobrą pracę socjalną- bo mamy do tego prawo. Szanuję chociaż nie rozumiem) Twoje poglądy Ty szanuj moje:)

Jak zwykle kilku \"fajnych\" rozwala dyskusję-oto poziom!
Do Adama i jego komiltonow:
\"Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych ludzi jak ten, komu nic do tego.\"
\"Nędznicy” Victor Hugo
\"Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych ludzi jak ten, komu nic do tego.\"
\"Nędznicy” Victor Hugo
Oprócz Aktywizacja, praca socjalna, motywowanie. Jak to u was wygląda? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
co byście zrobili, gdyby wpłynęła do was NK
Zasiłek okresowy liczy się do dochodu?
zwrotny zasiłek okresowy
pilne
dożywianie
ewa
pracownik socjalny terapeuta
posiłki
wywiad do SZO funkcjonowanie rodziny w środowisku, zagrożenia ze strony środowiska
Wykluczeni Opiekunowie Dorosłych Osób Niepełnosprawnych
Dochód z działalności gospodarczej
zasiłek stały
SZO na prywatny dom opieki
zasiłek okresowy
dodatek
Posiłki to finansowa pomoc czy niefinansowa