pracownik socjalny terapeuta
pracownik socjalny terapeuta
Czy w pracy socjalnej prowadzicie terapię klientów? Czy prowadzicie terapię rodzin. U mnie dyr mówi że każdy pracownik socjalny może prowadzić rozmowy terapeutyczne? Co o tym myślicie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: pracownik socjalny terapeuta
Myślę, że pracownik socjalny powinien skierować taką osobę na profesjonalną terapię. Ma przecież kwalifikacje, żeby rozpoznać taką potrzebę. Natomiast dyrektor powinien się trochę douczyć, zanim zapoda taki prikaz 

Re: pracownik socjalny pomoc w rodzinie
jeżeli ja spół pracuje z OPS a oni nie. NP nie pomagają w żaden sposób czyli odmawiają mi opału i np; za płacenie mi jakiegoś rachunku tylko obiady w szkołach i dla dzieci kino na film czy bajke a puzniej piszą do sądu ze sie nie spół pracuje z nimi to ja juz nie wiem o co tu chodzi prosze odpisać na mel.... [email protected] DZIEKUJE
e tam... rozmowy terapeutyczne . Wspierające- jeśli brać pod uwagę fakt, iż nie ma się kwalifikacji . Tak mu się pewnie powiedziało.
Z Terapią rodzin czy Terapią klientów - nie może to mieć nic wspólnego. Nie wolno.
Z Terapią rodzin czy Terapią klientów - nie może to mieć nic wspólnego. Nie wolno.
Bo mnie zastawiło to i pytam - Ale przecież nie każdy ma kwalifikacje do tego? Odpowiedź była \" Proszę nie obrażać pracowników socjalnych - każdy z nich ma kwalifikacje i takie rozmowy terapeutyczne może prowadzić.\"
Oprócz pracownik socjalny terapeuta - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
informowanie strony
Czy mogę dostać z MOPS u zwrot pieniędzy wydanych na sprzęt rehabilitacyjny
co byście zrobili, gdyby wpłynęła do was NK
Zasiłek okresowy liczy się do dochodu?
zwrotny zasiłek okresowy
pilne
dożywianie
ewa
posiłki
Aktywizacja, praca socjalna, motywowanie. Jak to u was wygląda?
wywiad do SZO funkcjonowanie rodziny w środowisku, zagrożenia ze strony środowiska
Wykluczeni Opiekunowie Dorosłych Osób Niepełnosprawnych
Dochód z działalności gospodarczej
zasiłek stały
SZO na prywatny dom opieki
zasiłek okresowy