Czyli może też zdarzyć się u was, że dostanie mniej, niż mógłby dostać?Mixi pisze:jeżeli chodzi o przedszkole:
Osoba składa mi wniosek i wykazuje w tabeli (specyfikacji)
12 miesięcy; koszt miesięczny - 180zł; koszt całkowity - 2.160zł
wnioskuje nam 1.836zł (czyli dokładnie 85%, czyli tyle co może)
My przyznając dofinansowanie dajemy mu więc dokładnie te kwotę 1.836zł i podpisujemy tak umowę.
Ale wysokość faktycznego dofinansowania, jaką przelewamy na konto ON wynikać będzie z przedłożonych dokumentów rozliczeniowych (każdy miesiąc osobno)
U nas podobnie. A powiedz mi skoro np. obniżacie dofinansowanie żeby wystarczyło dla wszystkich to co robicie jak wnioskuje się o drugą transzę środków?? Nie wnioskujecie już?? Bo nie wiem jak to do końca dobrze rozwiązać bo w przypadku dodatkowych środków, o które będziemy wnioskować to jest jak wróżenie z fusów - nie wiadomo ile dostaniemy i czy dostaniemy (chyba że na studentów, to każdą ilość dadzą)??Tomasz1981 pisze:My decyzje o wysokości dofinansowania podejmujemy w momencie, kiedy wszystkie wnioski zostaną uzupełnione, zostanie utworzona lista rankingowa; dopiero wtedy wiemy komu, na co i ile możemy przyznać w ramach posiadanych środków, dopiero wtedy wiemy, czy trzeba obniżać dofinansowanie czy dać takie jakie wnioskują (oczywiście biorąc pod uwagę udział własny). Tak, że kwotę pod oceną punktową uzupełniamy później.