Aktywny Samorząd - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 08 wrz 2016, 13:06

Jakie przydzielacie kwoty w karcie oceny merytorycznej w pozycji kwota proponowana, i jaką ostateczną decyzję o dofinansowaniu, czy i kiedy odejmujecie wymagany wkład własny np. wnioskodawca ubiega się o sprzęt w B1 wnioskuje o 19 992,00, oferta cenowa jest na: 19 992,00?
Ania11

Napisano: 08 wrz 2016, 13:38

Raczej przyznajemy te kwoty, o które wnioskują. Chyba, że ewidentnie widzę, że np za rok przedszkola zawnioskowali 2400 zł, jednocześnie dostaję pierwsze rachunki na 30 zł, wtedy takim wnioskodawcom dajemy jednak mniej.
Co do wnioskowanej kwoty, to kiedyś był już jakiś wpis na ten temat - czy błędem jest jeśli wnioskodawca wnioskuje o większą kwotę niż może. I z tego, co pamiętam, to padło na forum, że tak bywa i nie jest to jakiś straszny problem. Musimy tylko pamiętać, żeby od brutto odjąć udział własny i nie przekroczyć maksymalnych kwot dofinansowania.
PCPR-T

Napisano: 08 wrz 2016, 14:15

ja wpisuję kwotę którą wiem że mogę przyznać czyli np. w przypadku B1 wnioskuje o 12 000 (tyle na f VAT) bez urządzeń brajlowskich więc mogę przyznać max 8 tys i tyle wpisuję bo jak od 12 000 tys odliczę 10 % wkładu własnego to i tak max mogę przyznać 8 tys
ewaaa

Napisano: 08 wrz 2016, 14:27

jeżeli chodzi o przedszkole:
Osoba składa mi wniosek i wykazuje w tabeli (specyfikacji)
12 miesięcy; koszt miesięczny - 180zł; koszt całkowity - 2.160zł
wnioskuje nam 1.836zł (czyli dokładnie 85%, czyli tyle co może)

My przyznając dofinansowanie dajemy mu więc dokładnie te kwotę 1.836zł i podpisujemy tak umowę.
Ale wysokość faktycznego dofinansowania, jaką przelewamy na konto ON wynikać będzie z przedłożonych dokumentów rozliczeniowych (każdy miesiąc osobno)
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2016, 14:43

Mixi pisze:jeżeli chodzi o przedszkole:
Osoba składa mi wniosek i wykazuje w tabeli (specyfikacji)
12 miesięcy; koszt miesięczny - 180zł; koszt całkowity - 2.160zł
wnioskuje nam 1.836zł (czyli dokładnie 85%, czyli tyle co może)

My przyznając dofinansowanie dajemy mu więc dokładnie te kwotę 1.836zł i podpisujemy tak umowę.
Ale wysokość faktycznego dofinansowania, jaką przelewamy na konto ON wynikać będzie z przedłożonych dokumentów rozliczeniowych (każdy miesiąc osobno)
Czyli może też zdarzyć się u was, że dostanie mniej, niż mógłby dostać?
PCPR-T

Napisano: 08 wrz 2016, 14:52

TAK, ponieważ jeśli on zawnioskował mniej niż 200zł na miesiąc to nie mogę mu przyznać więcej niż zawnioskował.
Wysokość środków PFRON nie może przekroczyć kwoty wnioskowanej przez wnioskodawcę - str. 5 ZASAD
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2016, 7:56

My decyzje o wysokości dofinansowania podejmujemy w momencie, kiedy wszystkie wnioski zostaną uzupełnione, zostanie utworzona lista rankingowa; dopiero wtedy wiemy komu, na co i ile możemy przyznać w ramach posiadanych środków, dopiero wtedy wiemy, czy trzeba obniżać dofinansowanie czy dać takie jakie wnioskują (oczywiście biorąc pod uwagę udział własny). Tak, że kwotę pod oceną punktową uzupełniamy później.
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 09 wrz 2016, 8:45

Tomasz1981 pisze:My decyzje o wysokości dofinansowania podejmujemy w momencie, kiedy wszystkie wnioski zostaną uzupełnione, zostanie utworzona lista rankingowa; dopiero wtedy wiemy komu, na co i ile możemy przyznać w ramach posiadanych środków, dopiero wtedy wiemy, czy trzeba obniżać dofinansowanie czy dać takie jakie wnioskują (oczywiście biorąc pod uwagę udział własny). Tak, że kwotę pod oceną punktową uzupełniamy później.
U nas podobnie. A powiedz mi skoro np. obniżacie dofinansowanie żeby wystarczyło dla wszystkich to co robicie jak wnioskuje się o drugą transzę środków?? Nie wnioskujecie już?? Bo nie wiem jak to do końca dobrze rozwiązać bo w przypadku dodatkowych środków, o które będziemy wnioskować to jest jak wróżenie z fusów - nie wiadomo ile dostaniemy i czy dostaniemy (chyba że na studentów, to każdą ilość dadzą)??
pcprkolb

Napisano: 09 wrz 2016, 9:00

U nas podobnie. A powiedz mi skoro np. obniżacie dofinansowanie żeby wystarczyło dla wszystkich to co robicie jak wnioskuje się o drugą transzę środków?? Nie wnioskujecie już?? Bo nie wiem jak to do końca dobrze rozwiązać bo w przypadku dodatkowych środków, o które będziemy wnioskować to jest jak wróżenie z fusów - nie wiadomo ile dostaniemy i czy dostaniemy (chyba że na studentów, to każdą ilość dadzą)??[/quote]

U nas PFRON ciągle powtarza, że nie można obniżać dofinansowań "żeby starczyło dla wszystkich", ponieważ to nie jest program dla wszystkich, tylko dla tych którzy najbardziej realizują cele.
PCPR

Napisano: 09 wrz 2016, 9:23

w tym roku bez obniżania wystarczy nam na wszystkich (w inwestycyjnych), na bieżące zabraknie, ale tu nie ma jak obniżyć;

może się źle wyraziłem, w latach poprzednich, obniżaliśmy kwoty zakupu przedmiotu do jakiś normalnych bo jak ktoś wnioskował o PC za 6 tysięcy no to sorry ale i za 3 tyś można kupić

oczywiście, że wnioskowaliśmy, bo nigdy nawet po obniżeniu dofinansowań, nie wystarczało pieniędzy, w tym roku na bieżące nam nie wystarczy, więc będziemy wnioskować

a pfron niech nie mówi, tylko napisze jasne zasady programu, przecież zawsze powtarzają, że ostateczna decyzja w rękach realizatora :P :lol: :lol: :lol:
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x