AS - C2 - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 14 wrz 2016, 7:47

Witam. Mam pytanie. Wnioskodawca otrzymał w zeszłym roku dofinansowanie do naprawy wózka elektrycznego - wymiana joysticka. Czy w tym roku może się ubiegać o dof. do akumulatorów???
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 7:57

Zapomniałam dodać, że joystick jest jeszcze na gwarancji
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 8:07

Rozpatrzyłabym pozytywnie, bo na gwarancji jest joystick, a nie akumulatory. Jedynym ograniczeniem w tym obszarze jest gwarancja, ale ona nie dotyczy akumulatorów.
PCPR-T

Napisano: 14 wrz 2016, 8:15

No właśnie ja też tak myślałam, ale znalazłam odpowiedź z W-wy, że jeżeli nie minął okres gwarancji na jakieś częsci dofinansowywane w ramach AS, to nie można udzielić dof. do innej. Też byłam pewna, że sprawdzamy tylko, czy na daną wnioskowaną część jest jeszcze gwarancja. A wychodzi na to, że jeśli np. na joystick jeszcze jest, to nie mogę np. do akumulatorów przyznać dof.
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 9:01

W sumie, to tak, jak z obszarem B1. Jak w danym roku o coś zawnioskują, to nie mogą przez kolejne 3 lata, mimo, ze chcą coś innego.
PCPR-T

Napisano: 14 wrz 2016, 9:10

No ale w C2 jest mowa, że musi upłynąć okres gwarancji (nie ma okresu karencji). Do tej pory patrzyłam, czy na daną część upłynęła gwarancja. Jeśli ktoś wnioskował w następnym roku o coś innego, to przyznawaliśmy. Może ktoś coś wie?
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 10:16

Kola pisze:No ale w C2 jest mowa, że musi upłynąć okres gwarancji (nie ma okresu karencji). Do tej pory patrzyłam, czy na daną część upłynęła gwarancja. Jeśli ktoś wnioskował w następnym roku o coś innego, to przyznawaliśmy. Może ktoś coś wie?
Dokładnie tak, jak Ty interpretowałam, ale teraz to już nie wiem. I znowu wychodzi, że im dłużej drążymy, tym więcej teorii mamy. :o
PCPR-T

Napisano: 14 wrz 2016, 10:21

Wysłałam zapytanie w tej sprawie do W-wy. Sama nie wiem, czy dobrze robiłam do tej pory.... Nie mieliśmy jeszcze kontroli i strach się bać, co to będzie. Jak dostanę odpowiedź, to zamieszczę na forum
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 10:26

Wysłałam zapytanie w tej sprawie do W-wy. Sama nie wiem, czy dobrze robiłam do tej pory.... Nie mieliśmy jeszcze kontroli i strach się bać, co to będzie. Jak dostanę odpowiedź, to zamieszczę na forum
Kola

Napisano: 14 wrz 2016, 12:47

U nas mamy taki zapis w umowie:

Umowę zawiera się do czasu upływu okresu gwarancji na przedmiot objęty dofinansowaniem*.

*Po upływie tego terminu wnioskodawca może ponownie ubiegać się o dofinansowanie w ramach tego zadania. W przypadku kilku przedmiotów pomocy z różnymi okresami gwarancji, termin obowiązywania umowy wyznacza najdłuższy okres gwarancji.
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Strona 1 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x