Aktywny samorząd moduł I B1 sprzęt komputerowy

Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: Aktywny samorząd moduł I B1 sprzęt komputerowy

Post autor: Tomasz1981 »

Matix pisze:
Tomasz1981 pisze:jak we wrześniu okazywało sie że kasy nie wystarczało dla wszystkich to obniżaliśmy dofinansowania a jeśli wystarczyło to dawaliśmy maks
Nam kiedyś zwrócili uwagę, że nie mamy dawać wszystkim (nie dla wszystkich ma wystarczyć), czyli tym samym nie mamy obniżać, jak jest 8000 zł, to tak ma być, bo z tego programu mają skorzystać tylko Ci, którzy uzyskują największą ilość punktów przy ocenie merytorycznej.
ale kto Wam zwrócił uwagę? też bym tak wolał, nie musiałbym wciąż obniżać kwot dofinansowania i przeliczać do momenty aż kazdy dostanie
Matix
Stażysta
Zajmuję się: dofinansowania
Kontakt:

Post autor: Matix »

Tomasz1981 pisze:
Matix pisze:
Tomasz1981 pisze:jak we wrześniu okazywało sie że kasy nie wystarczało dla wszystkich to obniżaliśmy dofinansowania a jeśli wystarczyło to dawaliśmy maks
Nam kiedyś zwrócili uwagę, że nie mamy dawać wszystkim (nie dla wszystkich ma wystarczyć), czyli tym samym nie mamy obniżać, jak jest 8000 zł, to tak ma być, bo z tego programu mają skorzystać tylko Ci, którzy uzyskują największą ilość punktów przy ocenie merytorycznej.
ale kto Wam zwrócił uwagę? też bym tak wolał, nie musiałbym wciąż obniżać kwot dofinansowania i przeliczać do momenty aż kazdy dostanie
I nasza opiekunka z oddziału i na tym corocznym szkoleniu nam powtarzają: "dajemy tylko tym z największą ilością punktów. To nie jest program dla wszystkich, którzy złozyli wnioski."
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Dzieci od którego roku życia mogą starać się o sprzęt komputerowy ? Bo była dziś u mnie Pani, że dziecko ma 3 latka i czy może się starać bo ma dysfunkcje wzroku.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Moniuszko pisze:Dzieci od którego roku życia mogą starać się o sprzęt komputerowy ? Bo była dziś u mnie Pani, że dziecko ma 3 latka i czy może się starać bo ma dysfunkcje wzroku.
1. ja bym napisał pismo do PFRONu z zapytaniem
2. celem głównym programu jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo beneficjenta programu w życiu społecznym (...) - jak dla mnie dziecko tego nie spełnia
Hania88
Praktykant
Zajmuję się: inspektor ds programow Pfron i ochrony danych osobiowych
Kontakt:

Post autor: Hania88 »

mam podobny problem 4 letnie dziecko z porazeniem mozgowym wniosek o dofinansowanie mówika i laptopa. ;( nie wiem jak to rozpatrzec:(
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

W takich "niepewnych" przypadkach ja sobie rozwiązałam (nie wiem, czy słusznie) ten problem tak:

Celem głównym programu jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo beneficjenta programu w życiu społecznym, zawodowym i w dostępie do edukacji.

Ten cel stawiam sobie, jako priorytet w uzasadnieniu i mówię ludziom, że pod tym kątem muszą pisać uzasadnienia. U mnie można zdobyć za uzasadnienie od 0 do 15 pkt. Podzieliłam sobie te 15 pkt na 3, czyli 5 pkt za "życie społeczne", 5 pkt za "życie zawodowe" i 5 pkt "za edukację". Zawsze którąś barierę ktoś likwiduje, więc dostaje punkty, a że czasami mało, to trafia na listę rankingową. Jeśli PFRON prześle mi dodatkowe pieniądze w II transzy, to mają dofinansowanie.
ODPOWIEDZ