ale kto Wam zwrócił uwagę? też bym tak wolał, nie musiałbym wciąż obniżać kwot dofinansowania i przeliczać do momenty aż kazdy dostanieMatix pisze:Nam kiedyś zwrócili uwagę, że nie mamy dawać wszystkim (nie dla wszystkich ma wystarczyć), czyli tym samym nie mamy obniżać, jak jest 8000 zł, to tak ma być, bo z tego programu mają skorzystać tylko Ci, którzy uzyskują największą ilość punktów przy ocenie merytorycznej.Tomasz1981 pisze:jak we wrześniu okazywało sie że kasy nie wystarczało dla wszystkich to obniżaliśmy dofinansowania a jeśli wystarczyło to dawaliśmy maks
Aktywny samorząd moduł I B1 sprzęt komputerowy
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Aktywny samorząd moduł I B1 sprzęt komputerowy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
I nasza opiekunka z oddziału i na tym corocznym szkoleniu nam powtarzają: "dajemy tylko tym z największą ilością punktów. To nie jest program dla wszystkich, którzy złozyli wnioski."Tomasz1981 pisze:ale kto Wam zwrócił uwagę? też bym tak wolał, nie musiałbym wciąż obniżać kwot dofinansowania i przeliczać do momenty aż kazdy dostanieMatix pisze:Nam kiedyś zwrócili uwagę, że nie mamy dawać wszystkim (nie dla wszystkich ma wystarczyć), czyli tym samym nie mamy obniżać, jak jest 8000 zł, to tak ma być, bo z tego programu mają skorzystać tylko Ci, którzy uzyskują największą ilość punktów przy ocenie merytorycznej.Tomasz1981 pisze:jak we wrześniu okazywało sie że kasy nie wystarczało dla wszystkich to obniżaliśmy dofinansowania a jeśli wystarczyło to dawaliśmy maks
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Dzieci od którego roku życia mogą starać się o sprzęt komputerowy ? Bo była dziś u mnie Pani, że dziecko ma 3 latka i czy może się starać bo ma dysfunkcje wzroku.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
1. ja bym napisał pismo do PFRONu z zapytaniemMoniuszko pisze:Dzieci od którego roku życia mogą starać się o sprzęt komputerowy ? Bo była dziś u mnie Pani, że dziecko ma 3 latka i czy może się starać bo ma dysfunkcje wzroku.
2. celem głównym programu jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo beneficjenta programu w życiu społecznym (...) - jak dla mnie dziecko tego nie spełnia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: inspektor ds programow Pfron i ochrony danych osobiowych
- Kontakt:
mam podobny problem 4 letnie dziecko z porazeniem mozgowym wniosek o dofinansowanie mówika i laptopa. ;( nie wiem jak to rozpatrzec:(
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W takich "niepewnych" przypadkach ja sobie rozwiązałam (nie wiem, czy słusznie) ten problem tak:
Celem głównym programu jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo beneficjenta programu w życiu społecznym, zawodowym i w dostępie do edukacji.
Ten cel stawiam sobie, jako priorytet w uzasadnieniu i mówię ludziom, że pod tym kątem muszą pisać uzasadnienia. U mnie można zdobyć za uzasadnienie od 0 do 15 pkt. Podzieliłam sobie te 15 pkt na 3, czyli 5 pkt za "życie społeczne", 5 pkt za "życie zawodowe" i 5 pkt "za edukację". Zawsze którąś barierę ktoś likwiduje, więc dostaje punkty, a że czasami mało, to trafia na listę rankingową. Jeśli PFRON prześle mi dodatkowe pieniądze w II transzy, to mają dofinansowanie.
Celem głównym programu jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo beneficjenta programu w życiu społecznym, zawodowym i w dostępie do edukacji.
Ten cel stawiam sobie, jako priorytet w uzasadnieniu i mówię ludziom, że pod tym kątem muszą pisać uzasadnienia. U mnie można zdobyć za uzasadnienie od 0 do 15 pkt. Podzieliłam sobie te 15 pkt na 3, czyli 5 pkt za "życie społeczne", 5 pkt za "życie zawodowe" i 5 pkt "za edukację". Zawsze którąś barierę ktoś likwiduje, więc dostaje punkty, a że czasami mało, to trafia na listę rankingową. Jeśli PFRON prześle mi dodatkowe pieniądze w II transzy, to mają dofinansowanie.
Oprócz Aktywny samorząd moduł I B1 sprzęt komputerowy - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
koszty dojazdu na drugą wizytę z jakich środków
A1 - używany samochód, ale już z automatyczną skrzynią biegó
AKTUALNE zalączniki AKTYWNY SAMORZĄD
RODO a kontrola Modułu II i Obszaru D
jak potwierdzić działalność rolniczą
Aktywny samorząd oprzyrządowanie samochodu
załączniki do wypełnienia aktywny samorząd
Wzór umowy na studenta - AS Moduł II
Aneks do umowy do 23 kwietnia 2018
zapis dot. dofinansowania 10.000zł
dofinansowanie do naprawy wózka
Zaświadczenie z uczelni o kontynuowaniu nauki
Aktywny Samorząd Obszar B Zadanie 1 - kilka pytań od nowicuj
Życzenia ................................
Sprawdzenie aktywny samorząd do 15 kwietnia
wykorzystane mniej niż 90% środków