alimenty dla wychowanków

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~monika

alimenty dla wychowanków

Post autor: ~monika »

zastanawiam się czy w swoich placówkach występujecie z pozwami alimentacyjnymi od rodziców dla dzieci......wiem, ze jeśli rodzice nie mają kasy - nie będą płacić i fundusz nie da bo na dziecko w placówce sie nie należy - czy tak???? i czy wtedy jest sens wystąpić do sądu mimo wszystko o zasądzenie alimentów???
a jeśli jakiś rodzic dziwnym trafem miałby coś tam zapłacić to co???? można np. załozyć książeczkę takiemu dzieciakowi i odkładać te pieniądze???? tylko co wtedy z odpłatnością za pobyt w placówce bo kogo uznać za dysponującego dochodem dziecka.....powiedzcie czy ruszaliscie kiedykolwiek temat alimentów dla swoich wychowanków
~Ania

Re: alimenty dla wychowanków

Post autor: ~Ania »

Ponoć wg nowej ustawy (nie wiem,nie znam,zarobiony jestem) to PCPR <MOPS maja występowac o alimenty dzieci umieszczonych w placówkach.Klną to jak ch.olera.
~Leon

Re: alimenty dla wychowanków

Post autor: ~Leon »

Niestety szybciej nasze dzieci(jak dorosną i będą zarabiać) będą płacić swoim rodzicom alimenty(polecam artykuł w Polityce). Proceder straszny.
Miałem już taki przypadek.
ODPOWIEDZ