alkoholizm kobiety a co z dzieckiem - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 kwie 2018, 13:05

Witam, prosze o propozycje pomocy..
Wdowa od wrzesnia , córka 6lat asystent z powodu problemu alkoholowego klientki. Kobieta w mlodosci kilkukrotnie leczyla sie w odziale zamknietym, ostatnia terapi przed narodzinami córki- 6 lat abstynencji. Po smeirci męza zwiazala sie z nowym panem -pijacym, wrocila do nalogu. Obecnie klientka uczestniczy w terapii otwartej, jak twierdzi nie pije. dzis dowiedzialam się od osoby z zewnatrz o jej incydencie pod wpływem alkoholu ( jazda motorem pod wplywem) na szczescie odprowadzona do domu cala i bezpieczna. Ona nie wie ze ja wiem:P Dzis zawiadomiła mnie ze jedzie na terapie, co mam zrobi jak sie dzis z nią zobacze, z pewnoscia nie przyzna sie do weekendowych akcji.. wniosek do sądu,czy inne kroki ostrzegawcze pomocy
asystentura
Praktykant
Od: 30 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: asystent rodziny

Napisano: 23 kwie 2018, 13:23

Witam,

Jeśli chodzi o kwestię rozmowy z podopieczną to ja bym mówiła z nią otwarcie. Że masz takie informacje ze środowiska i chciałabyś poznać jej zdanie w tej kwestii. Jeśli się nie przyzna to dałabym wniosek o wgląd w sytuację małoletniego dziecka. Nie możesz odpowiedzialności zostawiać na sobie.Być może zapytaj jakie inne wsparcie oprócz tego oferowanego obecnie oczekiwałaby lub potrzebowała od Ciebie. Według mnie musi wiedzieć że może na Ciebie liczyć nawet w słabszych chwilach.
Gosiaczek888
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 9:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x