My robimy nawet jeżeli są miesięczne ale trwają łącznie dłużej niż 3-mce.[/quote]oko12 pisze:Ale ja pisałam o miesięcznych umowach zlecienie.Gość pisze:Wiem że na szkoleniu tak mówili, w DOPS uważają inaczej. Są umowy które ciągną się latami, to co wtedy ten dochód nie jest dochodem? To tylko pracować na umowę zlecenie![]()
My robimy zawsze uzysk jeżeli trwa dłużej niż trzy miesiące. Wtedy bierzemy dochód za następny miesiąc i co miesiąc przynoszą kolejne umowy. Nie uważacie że to jest też praca, za którą dostają wynagrodzenie. Nigdzie nie jest napisane że jest inaczej. To jest stosunek pracy. Jeżeli trwa krócej niż 3-mce to ok, bo to rozumię, ale w innym przypadku to nie. Tak mnie przeszkoli w DOPS i tego się trzymam. Na szkoleniu różne rzeczy mówią. Kontrola będzie z DOPS więc warto jest mieć takie podejście jak oni. Zresztą oni też jeżdżą na te szkolenia co my i nie do końca się zgadzają ze szkolącym. To jest moje zdanie, możecie uważać inaczej
Przy trzymiesięcznych też robię normalnie uzysk
a z czego robisz uzysk skoro nie ma miesiąca następującego po miesiącu w którym nastąpiło uzyskanie dochodu???