Angażowanie wydanych decyzji w księgowości - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: wczoraj, 0:17

Witam, będę bardzo wdzięczna za informację w jaki sposób angażujecie wydane w danym m-cu decyzje (np. dot. posiłków w szkole i w domu, prawa do świadczenia rzeczowego w postaci produktów żywnościowych, zasiłki okresowe, celowe, stałe etc). Tzn czy pracownicy merytoryczni przekazują Wam ksero wydanych decyzji i na podstawie tego pisma dokonujecie angażu? Jeśli tak, to czy dokonują tego na koniec m-ca czy od razu po wydaniu decyzji? Czy rozpisują Wam w jakim podziale przyznano dany zasiłek (ile ze środków własnych a ile z budżetu)?
Jestem początkująca i przyznam, że sprawia mi trudność ogarnięcie tego. Jak na razie praktykuje się u nas, że dostaje listy do wypłacenia a na koniec m-ca otrzymuje decyzje i angażuje je a następnie sprawdzam czy dobrze mi się to zeszło. Każdą wydaną decyzję angażuję osobną pozycją w programie księgowym...
Chciałabym sobie jakoś to ułatwić, ale sama nie wiem jak by było najłatwiej a zarazem najlepiej...
Proszę jeszcze o informację czy prowadzą Państwo jakiś swój rejestr, komu ile przyznano świadczenia i do kiedy- aby mieć nad tym lepszą kontrolę? Czy jest to Waszym zdaniem nie potrzebne?
Z góry dziękuję za wsparcie , początki nie należą niestety do łatwych :(
JPL
Praktykant
Od: 22 sie 2024, 1:50
Zajmuję się: Księgowość

Napisano: dzisiaj, 11:46

Ja otrzymuję od kierowników działów - pomocy środowiskowej i świadczeń rodzinnych wydruk z programu ile będzie do wypłaty poszczególnych zasiłków na koniec każdego kwartału i doksięgowuję sobie,
monia77
Podinspektor
Od: 31 mar 2017, 9:14
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS

Napisano: dzisiaj, 12:02

u nas podobnie, pracownicy z działu drukują co miesiąc zestawienie do księgowości
Kowalik15
Referent
Od: 01 sty 2022, 15:27
Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x