Ani OWW, ani OWD - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: wczoraj, 15:07

Byliśmy OWW kilka lat temu, kobieta się wyprowadziła, dłużnik zawsze był spoza naszej gminy.
Teraz zaczął spłacać FA.
Normalnie przyjmujemy i rozliczamy wpłaty mimo, że nie jesteśmy ani OWW ani OWD?
marci
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 23 paź 2019, 11:20
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/dodatki/inne

Napisano: wczoraj, 15:09

Według mnie tak - spłaca dług. Też mam kilka takich przypadków, że dzieci dawno dorosłe, matka x czasu nie pobiera, a nagle dostaję wpłatę od komornika od dłużnika o którym dawno zapomniałam ;)
Wik7.
Praktykant
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: wczoraj, 15:22

Wik7. pisze:
wczoraj, 15:09
Według mnie tak - spłaca dług. Też mam kilka takich przypadków, że dzieci dawno dorosłe, matka x czasu nie pobiera, a nagle dostaję wpłatę od komornika od dłużnika o którym dawno zapomniałam ;)
Tak, tylko mamy w dokumentacji, że kobieta się wyprowadziła bo przesłaliśmy za nią do innej gminy dokumenty dotyczące zasiłku pielęgnacyjnego.
marci
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 23 paź 2019, 11:20
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/dodatki/inne

Napisano: wczoraj, 15:24

marci pisze:
wczoraj, 15:22
Wik7. pisze:
Tak, tylko mamy w dokumentacji, że kobieta się wyprowadziła bo przesłaliśmy za nią do innej gminy dokumenty dotyczące zasiłku pielęgnacyjnego.
Ale tylko u Was w systemie jest informacja ile wypłacono FA, ile jest odsetek, wykazujecie to zadłużenie w sprawozdaniach więc Wy musicie to rozliczać
Jola2016
Referent
Od: 11 sty 2016, 9:52
Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE

Napisano: wczoraj, 15:28

marci pisze:
Wik7. pisze:

To w takim razie kto miałby spłacać ten dług jak nie on ? :) Śmiało przyjmuj takie płatności.
Wik7.
Praktykant
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: dzisiaj, 8:55

Wik7. pisze:
wczoraj, 15:28
marci pisze:
Wik7. pisze:

To w takim razie kto miałby spłacać ten dług jak nie on ? :) Śmiało przyjmuj takie płatności.
Dokładnie. Normalnie przyjmuje się wpłaty i rozlicza. To, że FA nie jest wypłacany niczego nie zmienia bo dług jest przypisany do danej jednostki. Przed rozliczeniem można co najwyżej zadzwonić do komornika i potwierdzić, że jest prawidłowo przekazane i macie rozliczyć.
MadJack
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 lip 2017, 9:29
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x