witam mam pytanie odnośnie anonimowego donosu i przemoc do dzieci.
tzn. dowiedziałam się że ktoś złożył anonimowy donos telefoniczny ze w noim domu słychać krzyki dorosłych i placz dzieci.
A i owszem wiadomo jak to dzieci rodzeństwo bija sie kloca płaczą śmieją rozrabiaja i tak w kółko czasem zdarza się nam krzyknąć ale zadko ma dzieci częściej na psa ktory daje popalić ale to nie ważne moje pytanie brzmi co dalej ??
jak wygląda cala procedura w takim przypadku?
dzieci mam 2 i 4lata czy ktoś będzie ich męczył przesluchaniami? czy ktoś do mnie przyjdzie? czy najpierw jakiś wywiad przedszkole sasiefzi ? jak to wygląda co jeśli to pomówienia z zazdrości gdyż maz otworzył swój interes i dobrze nam idzie.
proszę o pomoc gdyż martwie sie debilizm ludzi skrzywdzi moja normalna rodzine a patologia się nie zajmuja
anonimowy donos o nieprawdziwe przemocy pomocy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: jestem mama
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: jestem mama
- Kontakt:
Re: anonimowy donos o nieprawdziwe przemocy pomocy
nikt nic nie wie ??
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Czy została sporządzona Niebieska Karta?
Jeśli tak, to skontaktuje się z Państwem pracownik socjalny, który powinien wytłumaczyć na czym polega procedura. W skrócie - procedura jest po to by zbadać, czy w Waszej rodzinie dochodzi do przemocy, czy nie. Jeśli nie - to zostanie ona zamknięta z powodu braku zasadności podejmowania działań.
Jeśli tak, to skontaktuje się z Państwem pracownik socjalny, który powinien wytłumaczyć na czym polega procedura. W skrócie - procedura jest po to by zbadać, czy w Waszej rodzinie dochodzi do przemocy, czy nie. Jeśli nie - to zostanie ona zamknięta z powodu braku zasadności podejmowania działań.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: przemoc
- Kontakt:
Skoro Pani rodzina jest normalna, dlaczego chce się pani przygotować? sądzę jednak, że nie jest idealnie. Sytuacja w pani rodzinie jest do wglądu. A ten debilizm w Pani ustach brzmi przewrotnie
Oprócz anonimowy donos o nieprawdziwe przemocy pomocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
asystent rodziny i koordynator pieczy zastępczej
Asystent rodziny przyznany przez Sąd
Zmiana stanowiska pracy, nowy asystent
Asystent Rodziny - ogłoszenie o naborze Warszawa Mokotów
Oświadczenieo przetwarzaniudanych osobowych w ramach Zesp
zakończenie współpracy z rodziną
zmiana miejsca zamieszkania przez rodzinę?????
Przemoc wobec dziecka - asystent
Zmiana kontaktów-wniosek z urzędu
Czy plan pracy musi być podpisywany przez pracownika socjaln
Współpraca asystenta z rodzinami zastępczymi
archiwum przemoc w rodzinie pomocy
Asystent u osoby dorosłej - przemoc
Sprawozdanie - ankieta z przemocy za 2018 r.
Ignorancja i lenistwo Pracowników Socjalnych
przydzielenie asystenta rodziny wnioski