Aplikacja Mobywatel-podpowiedzcie proszę! - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 05 lip 2021, 9:40

Witam wszystkich

Wiem, że może temat był już wałkowany, ale bardzo proszę o pomoc, bo się pogubiłam.
W systemie wprowadzony wniosek, karty otrzymują status jeżeli chodzi o kartę elektroniczną -wydana. Klient dziś dzwoni i mówi, że nie dostał żadnej wiadomości sms ani e-mail.
Proszę powiedzieć, gdzie tkwi błąd... Czy moja rola kończy się na wprowadzeniu wniosku i resztę klient ogarnia? Jak to u was jest>
Jeszcze jedno pytanie zawsze mam z tym problem nie wiem czy dobrze robię.. Jeżeli chodzi o informację o osobach, które mogą wyświetlać KDR..kogo tam podaję ? Czy wnioskodawcę i pozostałych członków rodziny? Czy tylko współmałżonka bez dzieci?
Bardzo proszę w wolnej chwili o odpowiedź, za którą z góry dziękuję
Lady Gaga
Stażysta
Od: 04 maja 2017, 8:42
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 05 lip 2021, 12:28

Bo nie dostaje powiadomienia zainstaluje sobie mObywatel i tam będzie widział kartę

A co do drugiego pytania, to robisz tak jak Ci zaznacza w załączniku o wyświetlaniu, chybam, że we wniosku zaznaczyli że wszyscy widza to wprowadzasz wszystkie osoby do uprawnień wizualizacji. (zresztą uważam, ze powinien byc taki przycisk w systemie, który odwzorowuje wniosek papierowy, zgłosiłem do to ministerstwa już dawno)
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2021, 12:41

Bardzo dziękuję za odpowiedź
Lady Gaga
Stażysta
Od: 04 maja 2017, 8:42
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 06 lip 2021, 8:45

rozumiem, że u małych dzieci które nie mają telefonu możemy wprowadzić wizualizację natomiast czy podajemy numer telefonu rodzica i maila czy nie? a co w przypadku gdy za pół roku przyjdzie z numerem telefonu, gdzie to zmienimy?
Kasiagrodz111
Stażysta
Od: 19 lut 2020, 14:52
Zajmuję się: św, kdr

Napisano: 06 lip 2021, 8:55

Kasiagrodz111 pisze:
06 lip 2021, 8:45
rozumiem, że u małych dzieci które nie mają telefonu możemy wprowadzić wizualizację natomiast czy podajemy numer telefonu rodzica i maila czy nie? a co w przypadku gdy za pół roku przyjdzie z numerem telefonu, gdzie to zmienimy?
Wchodzisz w zarządzanie kartami, wyszukujesz tą osobę i klikasz na dole "Aktualizuj listę uprawnionych".
Karola91
Stażysta
Od: 22 cze 2021, 12:29
Zajmuję się: PS/KDR

Napisano: 08 lip 2021, 14:06

Pytanko-rodzice mają karty elektroniczne wcześniej wnioskowali tylko dla siebie. Teraz Pani chce żeby dzieci również miały karty elektroniczne. Co więcej złożyła mi wniosek elektronicznie o wydanie kart. Jak działa aplikacja mObywatel w takich przypadkach.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Beata86#
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 12:29
Zajmuję się: Referent GOPS

Napisano: 09 lip 2021, 8:02

Beata86# pisze:
08 lip 2021, 14:06
Pytanko-rodzice mają karty elektroniczne wcześniej wnioskowali tylko dla siebie. Teraz Pani chce żeby dzieci również miały karty elektroniczne. Co więcej złożyła mi wniosek elektronicznie o wydanie kart. Jak działa aplikacja mObywatel w takich przypadkach.
Z góry dzięki za odpowiedź.
No to się na szczęście Pani spóźniła :lol: nie wiem tylko jakim sposobem ona złożyła obecnie po zmianach wniosków - nadal jak to napisałaś wniosek o elektroniczne wersje kdr dla dzieci :?: Jeżeli mieli wszyscy wydane tradycyjne kdr, to obecnie z automatu wszyscy mają je w wersji elektronicznej na mObywatel, elektroniczna aplikacja z PWPW miała działać tylko do końca czerwca. Dzieci nie mają chyba dostępu do aplikacji mObywatel, ale jest ponoć coś takiego jak mLegitymacja.
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 09 lip 2021, 8:10

złożyła wniosek i zaznaczyła, ze wnosi o kartę dla członka rodziny który był wcześniej jej posiadaczem. W systemie mam ze wnioskuje o jedną i drugą. A wczoraj zadzwoniła, żebym dała sobie spokój już z tym wnioskiem bo dowiedziała się o elektronicznej legitymacji. :D
Beata86#
Stażysta

Napisano: 09 lip 2021, 15:13

mi jak składają taki wniosek, gdzie osoby mają już karty, nie mieli elektronicznych i dostali z automatu, ale podają dane do wyświetlania, czyli w załącznikach są formularze ZKDR-04 - piszę im odmowę wszczęcia postępowania z informacją, że karty już mają i że dane do wyświetlania zostały zaktualizowane i to właśnie robię w systemie :)
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 12 lip 2021, 10:06

rikli pisze:mi jak składają taki wniosek, gdzie osoby mają już karty, nie mieli elektronicznych i dostali z automatu, ale podają dane do wyświetlania, czyli w załącznikach są formularze ZKDR-04 - piszę im odmowę wszczęcia postępowania z informacją, że karty już mają i że dane do wyświetlania zostały zaktualizowane i to właśnie robię w systemie :)
Czy mogę Cię prosić o takie pismo?
Beata86#
Stażysta

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem