Archiwizacja dokumentów księgowych
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, płace, kadry
- Kontakt:
Archiwizacja dokumentów księgowych
Jak powinno się archiwizować dokumenty? Listy wypłat zasiłków i świadczeń są podpinane: gotówkowe pod raport kasowy a na przelew pod wyciąg bankowy. Czy to wszystko zaliczyć do dowodów księgowych z kat. B5? Czy listy wypłat zasiłków macie w osobnych segregatorach?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
Re: Archiwizacja dokumentów księgowych
ja już nie księguje pod WB tylko osobno ale tak czy tak mam w B5 dowody księgowe 3130
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, płace, kadry
- Kontakt:
a dlaczego już nie pod WB?ops2020 pisze: 09 sie 2021, 12:40 ja już nie księguje pod WB tylko osobno ale tak czy tak mam w B5 dowody księgowe 3130
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
łatwiej mi osobno, gdy wpływają środki z dotacji do OPS z gminy to księguję 130-2/223 z klasyfikacją np. 85501.2060 i po zaksięgowaniu bieżących list wypłat świadczeń sprawdzam na wydruku czy wypłata świadczeń mieści się w środkach otrzymanych z dotacji a przedtem musiałem na kartce sumować listy według klasyfikacji, dodać do już wydanych i sprawdzić czy kasa starczy
mamy osobno listy na przelew, przekazy pocztowe, autowypłaty dla podopiecznych w banku i autowypłaty dla upoważnionych pracowników socjalnych w banku więc trochę ich jest, zwłaszcza że stałe, okresowe, celowe, dożywianie, 500+, FA, ŚR płacimy w jeden dzień
mamy osobno listy na przelew, przekazy pocztowe, autowypłaty dla podopiecznych w banku i autowypłaty dla upoważnionych pracowników socjalnych w banku więc trochę ich jest, zwłaszcza że stałe, okresowe, celowe, dożywianie, 500+, FA, ŚR płacimy w jeden dzień
Oprócz Archiwizacja dokumentów księgowych - Księgowość przeczytaj również:
Księgowanie Projektu dofinansowanego z UE
nowe rozporządzenie w sprawie klasyfikacji
Naliczenie składek
zasiłek chorobowy - księgowanie
Wypłata zaliczek
teleopieka
pomocy w księgowaniu
zakup programu Przeciwdziałania Przemocy
Opłata za schornienie
co wpisć do zakresu czynności
umorzenie wynagrodzenia za sprawowanie opieki