Archiwizacja dokumentów księgowych

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Aga.Ops
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość, płace, kadry
Kontakt:

Archiwizacja dokumentów księgowych

Post autor: Aga.Ops »

Jak powinno się archiwizować dokumenty? Listy wypłat zasiłków i świadczeń są podpinane: gotówkowe pod raport kasowy a na przelew pod wyciąg bankowy. Czy to wszystko zaliczyć do dowodów księgowych z kat. B5? Czy listy wypłat zasiłków macie w osobnych segregatorach?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: Archiwizacja dokumentów księgowych

Post autor: ops2020 »

ja już nie księguje pod WB tylko osobno ale tak czy tak mam w B5 dowody księgowe 3130
Aga.Ops
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość, płace, kadry
Kontakt:

Post autor: Aga.Ops »

ops2020 pisze: 09 sie 2021, 12:40 ja już nie księguje pod WB tylko osobno ale tak czy tak mam w B5 dowody księgowe 3130
a dlaczego już nie pod WB?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

łatwiej mi osobno, gdy wpływają środki z dotacji do OPS z gminy to księguję 130-2/223 z klasyfikacją np. 85501.2060 i po zaksięgowaniu bieżących list wypłat świadczeń sprawdzam na wydruku czy wypłata świadczeń mieści się w środkach otrzymanych z dotacji a przedtem musiałem na kartce sumować listy według klasyfikacji, dodać do już wydanych i sprawdzić czy kasa starczy

mamy osobno listy na przelew, przekazy pocztowe, autowypłaty dla podopiecznych w banku i autowypłaty dla upoważnionych pracowników socjalnych w banku więc trochę ich jest, zwłaszcza że stałe, okresowe, celowe, dożywianie, 500+, FA, ŚR płacimy w jeden dzień
ODPOWIEDZ