co wpisć do zakresu czynności

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ewasjana
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

co wpisć do zakresu czynności

Post autor: Ewasjana »

chciałabym przygotować pracownika do tego, aby w przyszłości mógł objąć stanowisko głównej księgowej w GOPS. Osoba ma wykształcenie ekonomiczne, brakuje jej doświadczenia - udokumentowania, że 3 lata w księgowości pracowała. jest to osoba ze świadczeń rodzinnych. dziś już robi przelewy i różne drobne sprawy związane z księgowością. co można jej wpisać w zakres czynności, co może wogóle robić nie będąc na tym stanowisku? czy to ma sens?
Bk
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: co wpisć do zakresu czynności

Post autor: ops2020 »

zmieniłbym warunki pracy i płacy i podzielił etat na inspektora ds. świadczeń i księgowego i zmienił zakres czynności na czynności, które faktycznie ma wykonywać
Ewasjana
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: Ewasjana »

jest to osoba pracująca w świadczeniach rodzinnych, tu mamy na obsługę itd. czy to zmienia coś w kwestii wynagrodzenia?
Bk
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

w zależności czy są to czynności wykonywane dorywczo lub w zastępstwie czy stałe, mi nie starcza obsługa ŚR, FA, 500+ na wynagrodzenia więc mam własne dodatkowo, ale możesz wyliczyć koszty pośrednie obsługi księgowej, kasowej, wynagrodzenie dyrektora i to też z dotacji finansować

jeśli ma zajmować się w większym zakresie księgowością możesz podzielić jej wynagrodzenie na 85502 zlecone i 85219 własne, ja przykładowo mam pracownika który ma w zakresie czynności FA, 500+ i dzielę 20% na 85502 i 80% na 85501
ODPOWIEDZ