Archiwizacja dokumentów PCPR - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 paź 2009, 14:59

Chciałabym sie dowiedzieć co robicie z dokumentacja ktora wg instrukcji kancelaryjnej nadaje sie do zniszczenia?
~YlS

Napisano: 13 paź 2009, 15:11

upychamy tam gdzie się da, najczęściej w szafach
(w ramach archiwum ;-)
tzn. mówię tu akurat o dokumentacji naszych podopiecznych
~poca

Napisano: 13 paź 2009, 15:57

NO to akurat jest bardzo delikatna dokumentacja :)
Pytam bardziej o dział niepełnosprawnych czyli turnusy, sprzet, likwidacja barier itd
~YlS

Napisano: 14 paź 2009, 0:30

zlikwidowałam lata 1999-2002 tzn. oddałam do spalenia (po zgodzie archiwum państwowego)
~hana

Napisano: 19 sie 2010, 14:01

a ja brakowałam dokumentację z 10 lat która straciła okres przechowywania przez 2 tygodnie siedząc i wciskając do niszczarki (ochrona danych osobowych) - bo dyrektor chciał oszczędzić na firmie utylizującej :-( (wrrr..). Myślałam że dostanę pylicy płuc - ale przeżyłam. Potem tylko oddałam ten makaron na skład makulatury - bo słyszałam, że AP może przy kontroli sprawdzić kwity co zrobiłam z brakowaną dokumentacją.
Oczywiście zanim zniszczyłam cokolwiek - miałam zgodę pisemną z AP - tylko 3 teczek nie pozwolili mi zniszczyć tylko zatrzymać do ekspertyzy AP. Jeszcze nie rozgryzłam jak taka ekspertyza ma przebiegać technicznie.
Najłatwiejsze byłoby wynajęcie firmy specjalizującej się w archiwizowaniu i brakowaniu dokumentacji- po podpisaniu umowy przejmuje odpowiedzialność za ochronę danych osobowych i sposób brakowania- nie jest to nawet takie drogie- ale jak ma się szefa - sknerę to się człowiek musi narobić.
~MM

Napisano: 19 sie 2010, 14:19

MM - a masz namiary na taką firmę?
~ada

Napisano: 19 sie 2010, 14:42

Ja tam zjadam akta. Niestety nie mogę połykać całych segregatorów, bo mi lekarz zabronił. Dlatego dawkuję to sobie. Np. rano na śniadanie zjadam odmowy z danego segregatora, a na główne danie wybieram przyznania. Bo to zawsze przyjemniej.

P.S. Ma ktoś może informacje o najlepszym keczupie? Generalnie to preferuję Pudliszki, bo te inne za 2 zł to się nie bardzo nadają (akta się rozmemłają, a ja nie lubię rozmemłanego jedzenia).
~Hapcio

Napisano: 15 paź 2010, 11:21

Mam pytanie do hana czy przed uzyskaniem zgody AP byli u Was na kontroli, czy dali zgodę na podstwaie dokumentów. Proszę o odpowiedź bardzo mi zależy bo za niedługa mam wystąpić o taką zgodę.
~MartaW

Napisano: 16 paź 2010, 1:25

Zgodzili sie na podstawie dokumentacji którą im przesłałam a drugi raz chcieli abym przesłała im instrukcje kancelaryjną na podstawie której dokonujemy klasyfikacji dokumentów, to im przedstawiłam i tez zgodzili sie na likwidację/zniszczenie
~hana

Napisano: 18 paź 2010, 10:34

Bardzo dziękuję za informację. Pozdrawiam
~MartaW

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x