art 240 ust 3 ustawy wrispz - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 lis 2012, 16:33

Prosiłabym o Wasze zdanie w niniejszej sprawie:
wychowanka rodziny zastępczej, miała odmówioną pomoc na kontynuowanie nauki w ubiegłym roku, dochód przekraczał kryterium dochodowe. Złożyła wniosek o kontynuację naki i wg art 240 ust. 3 nabyła to prawo, wszystko pięknie opisane w interpretacji ministerstwa.
Moje pytanie co w podstawie prawnej:
240 ust 3 i co dalej? czy podaje art. ustawy o pomocy społeczenej. Może ktoś pisał już taką decyzję i mógłby się podzielić.
\\z góry dzięki za ewentualne wskazówki
pozdrawiam
~kir

Napisano: 21 lis 2012, 0:21

W podstawie prawnej podajesz tylko aktualnie obowiązujące przepisy czyli art 240 ust. 3. A w uzasadnieniu oprócz tego odwołujesz sie do przepisów z ustawy o pomocy społecznej.

Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2012, 9:59

Piszesz 240 ust. 3 w związku... i tu wszystkie przepisy stare z dopiskiem \"w brzmieniu obowiązującym do...\"
~Iza

Napisano: 21 lis 2012, 10:14

dokładnie :)
~marta mops

Napisano: 21 lis 2012, 10:48

tak też myślę, ale powiedzcie mi proszę czy podaje atr 8 o kryterium dochodowym? czy podaje art. o podstwie? czy rozporządzenie o zmianie kryterium? czyli tak jakbym wydawała dec. na kontynuację nauki wszystkie art. z pomocy społecznej a potem w uzasadnieniu opisać że miała zawieszoną pomoc bo przekraczało kryterium dochodowe a wedle nowych przepisów ma prawo do pomocy na warunkach nowej ustawy i opisać jakie te warunki. czy dobrze myślę?
~kir

Napisano: 21 lis 2012, 19:06

mniej więcej
~deda

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x