pomocy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 20 lis 2012, 12:25

powiedzcie mi czy moge starac sie o swiadczenie pielegnacyjne dla dziecka ktore ma podejrzenie astmy oskrzelowej i jest nadpobudliwy.... jest pod kontrola neurologa ale nie przyjmuje zadnych lekow i do tego jest pod kontrola poradni PP.pomozcie czy mam jakies szanse???????
~Ania

Napisano: 21 lis 2012, 11:32

Myślę, że nie masz , ale to za mało danych. Astma,astmie nie równa , tymbardziej, że piszesz, że to tylko podejrzenie. Zwykła nadpobudliwość też małe szanse, co innego ADHD. Wszystko jednak zależy jak zwykle od człowieka - czytaj orzecznika. W naszym zespole by to nie przeszło . Musi być niepełnosprawnośc nie choroba, czy jej podejrzenie.
~marynia

Napisano: 21 lis 2012, 19:05

u nas wątpliwe, ale za mało danych
~deda

Napisano: 22 lis 2012, 10:42

napisze tak ze maly ma zasilek pielegnacyjny do grudnia na orzeczeniu ma symbol 07 - s a teraz jak wspomnialam doszla jego nadpobudliwosc.jezdzimy raz w tygodniu na zajecia terapeutyczne i czasami dochodzi do sytuacji gdzie zagraza on sobie sam i otoczeniu. musze go ciagle pilnowac niemoge go nawet na chwilke spuscic z oczu... wielkim problemem jest to ze nikt niechce z nim zostac i sie nim opiekowac nawet godzinke...:(wszedzie musze go zabierac a to naprwde stwarza mi wiele problemow i sytuacji z ktorych niepotrafie wybrnac... w miescie ucieka mi, wyrywa sie robi sceny napadu.... jest mi strasznie ciezko... dojazdy wszedzie kosztuja atylko maz pracuje wiec jest nam ciezko,dlatego chce sprobowac, wiem ze mam male szanse ale nikt mi w twarz niestrzeli...musze chowac przed nim jakiekolwiek ostre przedmioty,nawet zwykly dlugopis ma jakies zagrozenie bo potrafi sie nim \"dziubac\" a jak nie siebie to kogos kto jest obok....wiec naprawde wesolo niemam
~Ania

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x