art 27f ust. 8-10 ustawy o podatku dochodowym
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Fundusz Alimentacyjny
- Kontakt:
art 27f ust. 8-10 ustawy o podatku dochodowym
Czy macie ten art 27 ( ulga na dzieci) wpisany w oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych - w tym roku?? Teraz patrzyłam na stronie ministerialnej to oświadczenie i tam niem tego artykułu?? POMOCY
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: art 27f ust. 8-10 ustawy o podatku dochodowym
dochód z ulgi nie wykazujemy na oświadczeniu nieopodatkowanym. Ulga wykazana jest na US (e-podatki) i wprowadzamy w system przez 12 m-cy
-
- Referent
- Zajmuję się: ZR,FA,500+
- Kontakt:
A wprowadzacie do systemu jako dochód? Czy w nieopodatkowanym. Pracuję na Nemzisie i mam dylemat gdzie je wpisać. PomóżcieEwcia85 pisze: 17 sie 2021, 13:17 dochód z ulgi nie wykazujemy na oświadczeniu nieopodatkowanym. Ulga wykazana jest na US (e-podatki) i wprowadzamy w system przez 12 m-cy
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Kurde, ludzie...skoro jest w wykazie dochodów nieopodatkowanych to chyba na logikę już wiadomo gdzie ma być wpisany
Dochód z tytułu zwrotu niewykorzystanej ulgi na dzieci ujmujesz w rubryce dotyczącej dochodów nieopodatkowanych, w Nemezisie - pozostałe dochody -> ewidencja. Dzielisz przez 12.

-
- Referent
- Zajmuję się: ZR,FA,500+
- Kontakt:
Zmylił mnie fakt, że w oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych nie ma ujętej tej ulgi i dlatego spytałam czy na pewno tam ją ująć w programie. PozdrawiamKorowiow pisze: 29 wrz 2021, 9:06 Kurde, ludzie...skoro jest w wykazie dochodów nieopodatkowanych to chyba na logikę już wiadomo gdzie ma być wpisanyDochód z tytułu zwrotu niewykorzystanej ulgi na dzieci ujmujesz w rubryce dotyczącej dochodów nieopodatkowanych, w Nemezisie - pozostałe dochody -> ewidencja. Dzielisz przez 12.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Nie ma jej w oświadczeniu z uwagi na obowiązek organu do samodzielnego pozyskania informacji o niej za pomocą systemu teleinformatycznego.
Oprócz art 27f ust. 8-10 ustawy o podatku dochodowym - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zaświadczenie od komornika do wniosku na nowy okres - egzekucja skuteczna
PODWYŻSZENIE ALIMENTÓW - czy ktoś wie?
wydruk weryfikacji ministerstwa finansów w Sygnity
skład rodziny
Jakie jest kryterium dochodowe do FA?
wierzycielka za granicą
informacja z Sądu- dłużnik za granicą
19 latka ma dziecko i chce fundusz na siebie
okres 2021/2022
Czy będzie nowe rozporządzenie?
nienaleznie pobrane
które starostwo