art. 5 ust. 3a - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 12 mar 2014, 12:57

mam potwierdzenia z poczty dokonanych wpłat przez dłużnika na konto komornika przewyższają 50% zasądzonych alimentów komornik potwierdza to i pisze ze wpłacał po 200 zl (zasądzonych ma 370) przez ostatnie 6 m-c a oww pisze że do ośrodka wpływały kwoty po 170 plus odsetki, 150 plus odsetki

czy moge wydac decyzje uznająca za uchylającego sie
~nora

Napisano: 12 mar 2014, 13:55

Liczy się to co wpłacał do komornika plus ewentualnie to co do oww (jeśli wpłacał). Trzeba patrzec na pełną kwote, która wpłaywała do komornika, nie bacząc na te koszty które komornik bierze, bo podobno po \"obcięcu \" byłoby to dla dłużnika niby krzywdzące ;)
~gosia

Napisano: 12 mar 2014, 14:04

dzięki
~nora

Napisano: 12 mar 2014, 15:01

a ja własnie mam pismo z MInisterstwa , ze czysty FA, czyli jednak musisz wyodrębnić fa i odsetki. więc w twoim przypadku nie spełnia i trza wydac decyzję.
~ala

Napisano: 12 mar 2014, 15:06

Heh w końcu to komornik bierze odpowiedzialność jak wydaje zaświadczenie, chociaż niektórzy piszą w tabelce ze tak i tak wpłacał, wyodrębnia kwoty co na co przeznaczone było i sam sobie myśl czy jest czy nie ma 50% ;)
~gosia

Napisano: 12 mar 2014, 15:09

a gdzie jest napisane, ze to komornik ma wystawiać to zaświadczenie? rownie dobrze mozna zwrocic sie o to do oww, a trn napewno wskaze oddzielnie FA i odsetki.
~ala

Napisano: 12 mar 2014, 15:11

też trzeba wziąć pod uwage , ze dłuznicy sami czasem wpłacaja kase do urzedu i jesli tego oww nie zgłosi komornikowi to on tej kwoty nie uwzględni.
~ala

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x