podwyższenie alimentów a przerwy w pobieraniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 mar 2014, 13:24

Pani pobierał FA do 30.09.2013 r. w kwocie 320 zł miesięcznie. Od października miała przekroczenie dochodu i odmowa. Teraz zmieniła jej się sytuacja i już się kwalifikuje, złozyła mi wniosek ale alimenty ma w wysokości 450 zł miesięcznie.
Okazało się że w październiku był wyrok ze zmienia się alimenty od 13 sierpnia 2013 r.
Pani nie zgłaszała zmiany wysokosci u mnie bo w dniu wyroku juz nie brała Fa i myslala ze nie dostanie wyrowania, ale do komornika wysłała.
Na teraz jej dam to 450 (od miesiąca złożenia wniosku czyli od marca 2014 r.) , a co z tym starym okresem, to jest do 30.09.2013 r. ?
Mnie sie wydaje ze powinna dostac wyrówanie za ten okres od 13.08.2013 r. do 30.09.2013 r. Ale jak zadzowniłam do komornika dlaczeog mi nie przyslali zawiadomienia o zmianie wysokości alimentów, to pani od komornika zaczeła sie rzucac ze po co oni mi mieli wysyłac jak juz nie brała FA, i ze niby dlaczego ja chce jej wypłacac za ten sierpien i wrzesień. I ze jak ja chce pismo ze ona złozyła ten tytuł u nich to zebym sobie sama o nie wystapiła do komornika.
Zgłupiałam, należy sie jej za ten sierpień i wrzesień wyrówanie czy nie?
~22

Napisano: 14 mar 2014, 13:50

należy jej się za sierpień i wrzesień, ja miałam taką samą sytuację, tyle, że babka u mnie brała do konca maja 2013 a potem już w innym ośrodku złożyła i przyniosła wyrok z podwyższeniem alimentów od 8 lutego 2013r. i ja musiałam jej wyrównać od 8 lutego do maja oczywiście proporcjonalnie w lutym bo Sygnity tak dzieli.
~Aga

Napisano: 14 mar 2014, 14:19

nalezy się wyrównanie za ten okres kiesy u ciebie pobierała
wiola29
Stażysta
Od: 15 lut 2011, 9:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x