Art. 52 KPA - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 maja 2012, 14:22

Witam. Mam taki problem. Dostałam pismo o przeprowadzenie postępowania zgodnie z art. 52 z innen instytucji (inne województwo). Problem w tym że ta osoba rpzebywa w ZK więc nie mam możliwości jej wezwać do siebie (tak mówi art. 52KPA) i przeprowadzić postępowanie. Czy art. 50 KPA par.3 ma tu zastosowanie? Czy na wniosek innego urzedu mogę pójść do ZK i przeprowadzić takie postępowanie czy ten art. 50 dotyczy tylko moich spraw?
Dziękuję wszystkim za wszelką pomoc
~Gienia

Napisano: 08 maja 2012, 14:35

Wydaj postanowienie o niewłaściwości z uwagi, że klient nie zamieszkuje na twoim terenie , poinformuj gdzie jest, jeśli wiesz i odeślij sprawę wg właściwości lub do nadawcy ( w zależności jak wyżej).
~marynia

Napisano: 08 maja 2012, 15:50

Może źle sprecyzowałam. Ten zakład karny znajduje się na terenie naszej gminy. Jest skazany więc nie moge go wezwać do siebie. w
~Gienia

Napisano: 08 maja 2012, 20:42

Gienia odpisz lub wcześniej zadzwoń że klient jest w ZK i jeżeli możesz to napisz im adres, oni to samo pismo wyślą do ZK
~Maria

Napisano: 09 maja 2012, 15:58

Dziękuję ci Mario. Pozdrawiam
~Gienia

Napisano: 09 maja 2012, 17:35

też uważam że powinnaś odesłać informację, gdzie przebywa as oni niech sie zwrócą do ZK tam też powinien być pr.socj. który zrobi wywiad
~kkkkkk

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x