ocena sytuacji dziecka - pełnoletni wychowanek - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 09 maja 2012, 13:18

Czy robicie \"ocenę sytuacji\" dziecka pełnoletnim wychowankom, którzy pozostali w rodzinie zatepczej po 18 roku życia? Czy rodziny, w których są tylko pełnoletni wychowankowie powinny być również objęte opieką koordynatorów?
~W...

Napisano: 09 maja 2012, 13:47

no wlasnie, jak to robicie? Ciekawy temat
~Dora

~Dora

~Dora

Napisano: 09 maja 2012, 16:03

nic jasno z ustawy nie wynika, tylko to, iż pełnoletni też powinni byc objęci opieką koordynatora. wydaje mi się, że ocena też dot. pelnoletnich, którzy pozostali w rodzinach
~elka

Napisano: 09 maja 2012, 17:32

ok ale jaki zrobić dla nich plan pomocy- przecież jako pełnoletni nie powrócą do biologicznych rodziców, nie zgłosimy ich też do ośrodka jeśli maja uregulowaną sytacją prawną.Jedynie możemy ich objąć wsparciem, co wynika z naszych zadań jako koordynatrów
~kkkkkk

Napisano: 09 maja 2012, 20:20

robienie oceny u pełnoletniego wychowanka, który pozostał w RZ wydaje mi się zbędne, gdyż ocenę w gruncie rzeczy robimy dla sądu, a przecież przed sądem kończy się postępowanie opiekuńcze w momencie pełnoletności tych osób. Wg mnie, aby monitorować sytuację tej osoby wystarczy IPU i plan pracy
~AS

Napisano: 10 maja 2012, 10:07

Mnie to się wydaje że pełnoletni to mają plan usamodzielnienia i realizacja tego planu oraz przestrzeganie regulaminu placówki jest zasadnością dalszej możliwości pozostania w placówce. Ocena powinna dotyczyć tych kwestii i rozważenia dalszej zasadności pobytu.
~ale jaja

Napisano: 10 maja 2012, 13:17

a co z wychowankami którzy osiągną pełnoletność np. w czerwcu? robimy coś z nimi? wydaje mi się że to zbędne ale co z okresem od stycznia? czemu od stycznia do czerwca bnic nie zrobiliśmy? macie takie przypadki? co wtedy robicie?
~kkkkkk

Napisano: 18 maja 2012, 10:43

pełnoletnich nie oceniamy
~ala

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x