AS- B1 - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 cze 2014, 9:12

Witam,

Mam pytanie ponieważ osoba w ramach B1 ubiega się o dofinansowanie do laptopa, oprogramowania, skanera oraz słuchawek z mikrofonem. jest to osoba, która jest aktywna zawodowo, dysfunkcja kończyn górnych, pracuje jako analityk komputerowy. nie wiem czy uzasadnione jest dofinansowanie do słuchawek z mikrofonem- wnioskodawca uzasadnił, iż jest to sprzęt niezbędny do wykonywania pracy, ??
pola22

Napisano: 18 cze 2014, 9:28

Osoba z dysfunkcją kończyn górnych...
Uzasadnienie...
Moim zdaniem - może być. Ale w końcu zależy to od realizatora, więc każdy może inaczej to interpretować.
pcpr-A

Napisano: 18 cze 2014, 9:55

Ja myślę, że ...dysfunkcja rąk..może za pomocą mikrofonu będzie ten program obsługiwał, komputer. może będzie sterował w ten sposób. mnie bardziej ten skaner ciekawi. bo moim zdaniem to nie jest nic specjalistycznego. jeszcze gdyby to niewidomy był to powiedzmy skanuje a komputer mu odczytuje. a tutaj? nie wiem..
pcpr

Napisano: 18 cze 2014, 10:11

Jest jak najbardziej uzasadnione. Osoba która ma dysfunkcję obu kończyn górnych z łatwością porozumiewa sie z kimś ZA POMOCĄ NP SKYPE NIŻ np. ZA POMOCĄ MAILA. Nawet na gruncie zawodowym jak i oczywiście prywatnym. byśmy dofinansowali. Na wszystko trzeba spojrzeć z pozycji osoby niepełnosprawnej.
nash

Napisano: 18 cze 2014, 12:34

zgadzam się z tym, ze jak najbardziej należy dofinansować. Właśnie w pracy jest to nieodzowny element do porozumiewania się z np. pracodawcą a w łamiąc bariery społeczne z rodziną czy znajomymi.
PCPR R

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x