Umowa na dojazd do eksperta - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 lis 2013, 14:32

jeżeli ktoś ma to z pewnością wiele osób chętnie skorzysta :)
A może macie jakiś inny pomysł jak wypłacić pieniądze na eksperta jeżeli ten podjął negatywna decyzję i środków tych nie można umieścić w umowie na protezę?
Jakby co podaje swój adres: kat22@o2.pl

Dzięki
~Kahna

Napisano: 08 lis 2013, 17:15

Jeżeli wnioskodawca będzie rozliczał koszt dojazdu prywatnym samochodem (mamy takie sytuacje), wtedy będziemy wypłacać na podstawie oświadczenia wnioskodawcy (ewidencja przebiegu pojazdu). Oczywiście musi być to zapisane w przyjętych zasadach.
~Lena

Napisano: 10 cze 2016, 10:29

Powracam do tematu.
W jaki sposób sfinansować koszt dojazdu do eksperta, jak go rozliczyć? Są jakieś wytyczne? W zasadach jest to ujęte, ale nie wiem czy są jakieś szczegółowe wytyczne. Czy na to musi być umowa? czy później razem z umową na protezę, ale jak opinia eksperta będzie negatywna, to wtedy nie będzie umowy.
Proszę podpowiedzcie, bo zajmuję się AS pierwszy rok, a w dokumentach poprzedniczki nie było dofinansowania dojazdu i za bardzo nie wiem jak się zabrać do tematu, a przecież muszę klienta wysłać na wizytę wcześniej, niż podpisanie umowy. Dodam, że wnioski będziemy rozpatrywać dopiero po 31.08
ner

Napisano: 10 cze 2016, 12:02

u mnie w 2014 roku była oddzielna umowa na dojazdy, natomiast w roku 2015 zrobiliśmy wszystko w jednej umowie (obie umowy masz w załączeniu); rozliczenie dojazdu następuje na oświadczenie wnioskodawcy dot. pojemności pojazdu, ile km przejechał (w załączeniu)

a jak rozliczyć, co przez co przemnożyć masz tu opisane https://kadry.infor.pl/kadry/wynagrodzen ... gacji.html
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 10 cze 2016, 12:17

oj dziękuje Ci bardzo Tomasz1981 :) Najchętniej zrobiłabym to w jednej umowie, ale jak klient dostanie negatywną opinię eksperta, to dofinansowania do protezy nie będzie. A kiedy wysłać klienta do eksperta? Planowałam jakoś w lipcu, a wnioski będę rozpatrywać po 31.08, to do tego czasu opinia chyba już powinna wrócić.
ner

Napisano: 10 cze 2016, 12:41

najpierw ocena formalna i merytoryczna, jak się okaże, że wniosek kierujesz do realizacji, wysyłasz wnioskodawce na pierwszą wizytę do eksperta, po pozytywnej opinii, wystawiasz informację o przyznanej kwocie dofinansowania, podpisujesz umowę, po dostarczeniu faktury wraz ze specyfikacją, wypłacasz dofinansowanie, wysyłasz na II wizytę do eksperta, rozliczasz dojazdy - taka w skrócie jest u nas kolejność
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 10 cze 2016, 13:05

ok, to wszystko kapuję, problem mam tylko z rozliczeniem wyjazdu.Czyli jak go wyślę na I wizytę i dostanie pozytywną to podpiszę umowę na protezę i na refundacje kosztów za I wizytę. Ewentualnie jak dostałby negatywną opinię to tylko umowę na dojazd?(mam nadzieję, że tak nie będzie). Ale później II wizyta u eksperta będzie w 2017 r., więc dopiero w 2017 r. mogę dać mu za to kasę i rozliczenie kosztów wyjazdu na II wizytę.
Przepraszam za moje "proste" być może pytania, ale nie mam się u siebie kogo podpytać, a ten AS to dla mnie "urwanie głowy"
ner

Napisano: 10 cze 2016, 14:29

my wypłacamy z góry 200 zł na dojazdy (razem z dofinansowaniem do protezy), na obie wizyty i po drugiej wizycie dopiero rozliczamy dojazdy, jeśli ktoś wydał więcej no to git, a jeśli mniej niż 200 zł (wg oczywiście wyliczeń z linku co Ci dałem wcześniej) to nam zwraca środki na konto i korekta sprawozdania (trzeba o tym pamiętać);

nie wiem czy należy się dofinansowanie do kosztów dojazdu jeśli ktoś dostał negatywną opinię od eksperta - dopytaj w swoim oddziale lub warszawie
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem