AS B1 - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 cze 2014, 13:13

Witam czy miałyście taki przypadek że wnioskodawca wpisał we wnisku że chce i komputer i tablet co w takim wypadku mój szef tak to tłumaczy że nie mogę tych 2 urządzeń dofinansować bo w zasadach jest napisane dofinansowanie do sprzętu nie sprzętów czy to jest dobre tumaczenie???
Kasia330

Napisano: 01 lip 2014, 11:21

Szef nie ma racji co do tego, ze nie można sprzętów bo dofinansowujemy komputer z drukarką, słuchawkami itp. Ale ma rację co do tego, że absolutnie nie należy dofinansować komputera i tabletu bo to ten sam nośnik. Takie jest moje zdanie.
PCPR S

Napisano: 02 lip 2014, 10:41

a moje jest inne, owszem nie nalezy szastac sprzetem, ale jak mamy osobe ktora nie mowi, ma calkowicie niesprawne rece to wychodzac z domu moze porozumiewac sie za pomoca tableta, bo laptopa nie bedzie wszedzie z soba nosic, a w domu wygodniej i wiecej rzeczy mozna zrobic na laptopie , wiec czemu nie mozna tego i tego?
Gość

Napisano: 02 lip 2014, 14:01

zgadza się. wszystko jest kwestią dobrego uzasadnienia we wniosku.
PCPR S

Napisano: 16 lip 2014, 13:47

Jeśli chodzi o dofinansowanie do sprzętu komputerowego jak myślicie czy zasadne jest przyznanie dofinansowanie do laptopa, ekranu ściennego i rzutnika. Zaznaczam, że osoba ma znaczny stopień niepełnosprawności i dysfunkcję narządu wzroku.
PCPPPR

Napisano: 16 lip 2014, 14:43

A jak to uzasadnia?
pcpr-A

Napisano: 17 lip 2014, 10:59

Uzasadnia że ma znaczną dysfunkcję wzroku i przez rzutnik może wyświetlać większy obraz, zaś programy powiększające lub udźwiękawiające sa drogie. Tylko, że koszt rzutnika i ekranu ściennego wynosi 3,170 zł. Jest to Pan, który nie pracuje ale jest zarejestrowany w urzędzie pracy. Ma 58 lat, ukończył również kurs komputerowy organizowany przez Polski Związek Niewidomych. W całą sprawę bardzo zaangażowany jest syn, który jeśli nie otrzyma dofinansowania do rzutnika będzie chciał telefon (koszt ok.2000 zł)
PCPPPR

Napisano: 17 lip 2014, 11:57

Pytanie, komu ten sprzęt będzie służył?
Powołajcie eksperta. W końcu w razie jakichkolwiek wątpliwości mamy tak robić. Niech oceni, czy ten Pan ze swoją wadą wzroku będzie mógł skorzystać w tego sprzętu.
pcpr-A

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x