Niestety kilkakrotnie przekonałam się, że nie ma chęci pomocy ze strony niektórych osób. W swej naiwności przesyłałam umowy, wyjaśnienia itp, niestety, jak o coś proszę, to cisza...Nawet od osób, którym coś wysłałam na maila i później bezpośrednio na niego pisałam
Moim zdaniem Dobre praktyki czyli coś co sobie wypracowaliśmy przez te 2 lata realizacji programu. Tylko czy "dobre praktyki" dla nas będą dobre dla PFRON? Tu jest pytanie. Dlatego każdy boi się cokolwiek ruszać. Każdy wie jak wyglądają kontrolę z PFRON-u. Możemy powiedzieć że z roku na rok uczymy się realizacji programu jesteśmy mądrzejsi o jakąś tam wiedzę. Czy za dobrą praktykę możemy uznać to co mamy w swoich szczegółowych regulaminach dotyczących realizacji AS? Np. wypłata dofinansowania w Obszarze D tylko w formie refundacji po odliczeniu udziału własnego od kwoty faktycznej, dofinansowanie w Obszarze A2 tylko jednego egzaminu, bo gdybyśmy dofinansowali wszystkie egzaminy czekalibyśmy w nieskończoność w niektórych przypadkach (czytaj osób zdających po 10 razy lub więcej) czy to może być dobrą praktyką?
Ja mysle, że jak najbardziej to co piszesz ja napisze że my pisaliśmy beneficjentom żeby przynisoili 3 oferty cenowe i z tych ofert wybieraliśmy najmniejszą w ten sposób więcej osób skorzystało. Podzielcie się tym co napisaliście
do nas pismo z Oddziału zostało dziś przesłane raport do 12.11 super ewaluację przeprowadziłam jeszcze wiosną ale z raportem czekałam na jakiekolwiek wytyczne, informacje z PFRON a tu wyszło jak zwykle