AS konsultacja nt. 'dobrych praktyk" - Stare tematy

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 06 lis 2014, 9:58

Co pisaliście w dobrych praktykach dużo tego pisaliście? podzielcie się
OLA 123

Napisano: 06 lis 2014, 15:37

Napisałam w dobrych praktykach to, co sami wypracowaliśmy w momencie, gdy pojawiał się jakiś problem, np.: brak wiedzy n.t. sprzętu elektronicznego jak sobie z tym radziliśmy.
basia2

Napisano: 06 lis 2014, 16:23

Nie wiem skad ten popłoch. Tam nie ma mowy o jakimkolwiek RAPORCIE. Chodzi o zwykłe opisanie tego co wypracowaliście. Czyli np. stosujemy to i to i jest fajne ale nie ma tego w wytycznych. Gdzie jest napisane, że mamy sporządzić jakiś RAPORT?
pcpr

Napisano: 12 lis 2014, 11:07

ponawiam pytanie, my równiez dostalismy pismo odnosnie tych dobrych praktyk, prosze napiszcie co Wy tam pisaliście?
Gość

Napisano: 12 lis 2014, 12:08

nasz powiat nie ma dobrych praktyk. realizujemy zadania zgodnie z wytycznymi PFRON i tak też napisaliśmy. jeżeli ktoś nie wypracował takowych to nie ma co wymyŚLAĆ na siłę. no stressssss
MOna w

Napisano: 12 lis 2014, 14:33

Ooo, widzisz MOna, własnie tego mi brakowało. Ja po prostu robię na podstawie wytycznych i nie miałam pojęcia i czasu, zeby zastanawiać się się co jest dobre, a co złe. I tak własnie napiszę.

Aaa, jeszcze jedno. Ktoś wyżej napisał, że zbiera więcej ofert, wybiera najtańszą, dzięki czemu można dofinansować więcej wniosków. Nigdy nie używajcie tego argumentu przed PFRON-em. Ostatnio wymknęło mi się w rozmowie telefonicznej z panią z PFRON, że chcemy obniżyć dofinansowania, bo kilka osób wpisało maksymalne kwoty, a sprzęt okazuje się być tańszym. Ale się nasłuchałam... Przede wszystkim, że to nie jest program, w którym dofinansowanie mają dostać wszyscy wnioskodawcy. To jest dla osób, które faktycznie otrzymują największą ilość punktów w ocenie merytorycznej. A przeciez oni mają prawo zawnioskować maksymalne kwoty. I tłumaczenia, że takie sprawdzenia bardziej służą programowi, bo przynajmniej kasa jest wydawana, nikt nie blokuje i można wtedy większej ilości osób pomóc, nie był dobrym argumentem. I tak w kółko!
pcpr-A

Napisano: 13 lis 2014, 9:37

no bez przesady, to że ktos sobie wnioskuje kwote z kosmosu to mamy mu taką dać odrazu, ja tez sprawdzam ceny w necie, porównuje itd, bo ludzie przesadzają! dosyc , że środków brakuje to jeszcze dawać z kosmosu dofinansowania.,
Gość

Napisano: 13 lis 2014, 10:21

Na moje oko jest to niezgodne z przepisami. Realizator nie ma prawa sugerować wnioskodawcy gdzie ma zakupić wnioskowany przedmiot. Przecież miejsce które wskażesz moze być prywatną firma Twojego znajomego, brata itp. Przerabialiśmy to na szkoleniach a w interpretacjach też z pewnością coś na ten temat piszą.
Iwa N

Napisano: 13 lis 2014, 13:49

alenikt nikomu broń Boże nie sugeruje firmy , sklepu itd tylko nie przyznaje takiego dof.jak wnioskuje jak przesadza weryfikuje sie tylko cene a nie mowi gdzie ma isc kupic.
Gość

Napisano: 13 lis 2014, 14:17

nie masz racji. skąd wiesz co jest lepsze dla osoby niepełnosprawnej. mamy wniosek na wózek na kwotę 19 tys. i mamy weryfikować co będzie tańsze i bardziej użyteczne dla tej osoby? jeżeli już to w szczegółowych zasadach powinien być zapis, że powiat dof. do poszczególnych kwot, niższych od tych zasugerowanych przez PFRON.
Iwa N

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x