Napisano: 12 lis 2014, 14:33
Ooo, widzisz MOna, własnie tego mi brakowało. Ja po prostu robię na podstawie wytycznych i nie miałam pojęcia i czasu, zeby zastanawiać się się co jest dobre, a co złe. I tak własnie napiszę.
Aaa, jeszcze jedno. Ktoś wyżej napisał, że zbiera więcej ofert, wybiera najtańszą, dzięki czemu można dofinansować więcej wniosków. Nigdy nie używajcie tego argumentu przed PFRON-em. Ostatnio wymknęło mi się w rozmowie telefonicznej z panią z PFRON, że chcemy obniżyć dofinansowania, bo kilka osób wpisało maksymalne kwoty, a sprzęt okazuje się być tańszym. Ale się nasłuchałam... Przede wszystkim, że to nie jest program, w którym dofinansowanie mają dostać wszyscy wnioskodawcy. To jest dla osób, które faktycznie otrzymują największą ilość punktów w ocenie merytorycznej. A przeciez oni mają prawo zawnioskować maksymalne kwoty. I tłumaczenia, że takie sprawdzenia bardziej służą programowi, bo przynajmniej kasa jest wydawana, nikt nie blokuje i można wtedy większej ilości osób pomóc, nie był dobrym argumentem. I tak w kółko!