Zastanawiam się kiedy realizować wnioski poniżej progu punktowego wg tych nowych zasad. Do tej pory realizowaliśmy na bieżąco (do 30 dni wer.formalna i umowa jeżeli spełnia warunki i ma odpowiednią ilość punktów) wnioski powyżej progu punktowego natomiast pozostałe czekały na zakończenie naboru i były realizowane przeważnie na jesieni. Teraz jak to ma wyglądać? Wnioski poniżej progu punktowego mogę realizować w tych kwartalnych cyklach o ile mam środki? a jak wyczerpię budżet i nie będę miała na realizację kolejnych wniosków powyżej progu punktowego (w kolejnym kwartalnym cyklu realizacji) to mam wnioskować o dodatkową transzę do PFRONu?Milosz90 pisze:Wnioski,które podczas oceny merytorycznej uzyskają minimum punktowe określone przez Realizatora są realizowane na bieżąco. Wnioski poniżej progu realizujemy po zakończonym cyklu (my przyjęliśmy 3 miesięczne cykle) o ile pozwalają na to posiadane środki finansowe.
A wnioskujecie do PFRONu wcześniej czy dopiero przy sprawozdaniu w październiku?Milosz90 pisze:My robimy właśnie tak. Wnioski powyżej na bieżąco, a te poniżej teraz układamy w listę rankingową i realizujemy te, na które starczy kasy. Reszta czeka na koniec kolejnego cyklu, czyli do września. Jeśli zabraknie środków na bieżącą realizację wniosków złożonych w kolejnym cyklu to występujemy do PFRON o środki.
I cykl kwiecień-czerwiec?