Moduł I - początkujący realizator - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 01 cze 2021, 10:04

Bardzo proszę o pomoc. Jak jest z rozpatrywaniem wniosków na Moduł I. Ludzie dzwonią i pytają kiedy przelewy, a ja nie wiem, czy już mogę je realizować czy czekać do sierpnia.
kenihewa
Praktykant
Od: 09 gru 2014, 20:14
Zajmuję się: AS,Dostępność Plus, Kadry

Napisano: 01 cze 2021, 10:08

Wnioski,które podczas oceny merytorycznej uzyskają minimum punktowe określone przez Realizatora są realizowane na bieżąco. Wnioski poniżej progu realizujemy po zakończonym cyklu (my przyjęliśmy 3 miesięczne cykle) o ile pozwalają na to posiadane środki finansowe.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 01 cze 2021, 10:42

Milosz90 pisze:Wnioski,które podczas oceny merytorycznej uzyskają minimum punktowe określone przez Realizatora są realizowane na bieżąco. Wnioski poniżej progu realizujemy po zakończonym cyklu (my przyjęliśmy 3 miesięczne cykle) o ile pozwalają na to posiadane środki finansowe.
Zastanawiam się kiedy realizować wnioski poniżej progu punktowego wg tych nowych zasad. Do tej pory realizowaliśmy na bieżąco (do 30 dni wer.formalna i umowa jeżeli spełnia warunki i ma odpowiednią ilość punktów) wnioski powyżej progu punktowego natomiast pozostałe czekały na zakończenie naboru i były realizowane przeważnie na jesieni. Teraz jak to ma wyglądać? Wnioski poniżej progu punktowego mogę realizować w tych kwartalnych cyklach o ile mam środki? a jak wyczerpię budżet i nie będę miała na realizację kolejnych wniosków powyżej progu punktowego (w kolejnym kwartalnym cyklu realizacji) to mam wnioskować o dodatkową transzę do PFRONu?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 01 cze 2021, 11:04

My robimy właśnie tak. Wnioski powyżej na bieżąco, a te poniżej teraz układamy w listę rankingową i realizujemy te, na które starczy kasy. Reszta czeka na koniec kolejnego cyklu, czyli do września. Jeśli zabraknie środków na bieżącą realizację wniosków złożonych w kolejnym cyklu to występujemy do PFRON o środki.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 01 cze 2021, 11:10

Milosz90 pisze:My robimy właśnie tak. Wnioski powyżej na bieżąco, a te poniżej teraz układamy w listę rankingową i realizujemy te, na które starczy kasy. Reszta czeka na koniec kolejnego cyklu, czyli do września. Jeśli zabraknie środków na bieżącą realizację wniosków złożonych w kolejnym cyklu to występujemy do PFRON o środki.
A wnioskujecie do PFRONu wcześniej czy dopiero przy sprawozdaniu w październiku?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 01 cze 2021, 11:14

Jeśli teraz w tym cyklu będą składane u nas wnioski, które uzyskają minimum punktowe to będziemy musieli wystąpić szybciej w celu bieżącej ich realizacji.
Milosz90
Referent

Napisano: 01 cze 2021, 14:38

Milosz90 pisze:
01 cze 2021, 10:08
Wnioski,które podczas oceny merytorycznej uzyskają minimum punktowe określone przez Realizatora są realizowane na bieżąco. Wnioski poniżej progu realizujemy po zakończonym cyklu (my przyjęliśmy 3 miesięczne cykle) o ile pozwalają na to posiadane środki finansowe.
I cykl kwiecień-czerwiec?
kenihewa
Praktykant
Od: 09 gru 2014, 20:14
Zajmuję się: AS,Dostępność Plus, Kadry

Napisano: 01 cze 2021, 14:43

Mamy dwa cykle, 01 marca - 31 maja i 01 czerwca - 31 sierpnia.
Milosz90
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x