asystentura a pełnoletnośc - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 paź 2014, 9:56

Witam!
Postanowiłam napisać, ponieważ sama nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż:
w listopadzie br. w jednej z rodzin, z którymi współpracuję dziecko osiągnie pełnoletność, a jest ono jedynym dzieckiem w tej rodzinie. W związku z tym chciałam zapytać, czy z dniem osiągnięcia przez to dziecko wieku 18 lat moja piecza w tej rodzinie ustaje czy tez nie jest ona uzależniona od wieku dziecka?
Pozdrawiam
v-jolka
Praktykant
Od: 29 paź 2014, 9:52
Zajmuję się:

Napisano: 30 paź 2014, 12:50

Asystent jest tam, gdzie jest dziecko niepełnoletnie, w rodzinie, bądź poza nią (np. piecza, placówka itp.), więc zakończenie współpracy moim zdaniem.
NowaAsystentka
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 6:49
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2014, 7:05

Wg mnie też, 18 urodziny = kończymy wsystenturę (plan pracy mógł być przygotowany z uwzględnieniem ram czasowych i wszystko przy dobrych wiatrach zrealizowane). Jeśli rodzina nadal potrzebuje wsparcia, mozna co nieco realizować w ramach monitorowania moim zdaniem, zaangażować może się tez PS i inne podmioty, które współpracowały z rodziną, zależnie od występujących problemów.
Lisbeth

Napisano: 31 paź 2014, 10:24

ja rownież zakończyłam współpracę z rodziną gdy dziecko osiągnęło 18 r.ż , tylko później monitorowanie rodziny raz na jakiś czas w zależności od potrzeb.
olqa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x