karta jest nowa teraz ale juz byla w tej rodzinie w 2012 roku i cala teczka jest juz tej rodziny więc zawsze nowa kartę wkładam w te teczke co juz jest no i od początku oczywiście dzialania grupy itd ale nie wiem czy to dobrze ze nowa karta znajduje sie w starej teczce dotyczacej wczesniejszej nk
zgadza się wszystko karta z nowym numerem ale wygodnie byloby wlozyc te karte do juz istniejącej teczki poniewaz tam mamy wczesniejsze postanowienia sadu itd ale widze ze wy zakładacie nową rozumię
zgadza się !!!!1 ale łatwiej dla nas byloby gdyby nową kartę wlozyc do juz istniejącej teczki tam mamy juz postanowienia sadowe w tej rodzinie itd ale rozumie ze wy robicie nowa karta nowa teczka a czy u was te teczki i karty są trzymane przez przewodniczącego Zespołu
Dla mnie sprawa w danej rodzinie jest od założenia "Nk" do zamknięcia. Jeżeli w danym roku po zamknięciu mamy kolejne wszczęcie to zakładam nową teczkę.
Zajmuję się NK od niedawna i jak wpływa kolejna niebieska karta w rodzinie w danym roku to wkładam do istniejącej już teczki z tego roku. nie nadaję nowego numeru...tylko w karcie C w pkt X opis kolejnego zdarzenia przemocy w rodzinie w trakcie trwania procedury odnotowuję wpływ kolejnej nk. czyli z tego co piszecie to robię źle?
jaa-
w cz. C wpisujesz kolejne zdarzenie o charakterze przemocy, które nastąpiło/miało miejsce w czasie trwania procedury NK .
np: 17.11. 2014 wszczęto procedurę NK, jest kontynuowana przy czym dwa dni później Policja ponownie interweniowała w tej rodzinie z powodu przemocy - i ten fakt odnotowujesz w cz. X karty C. czasem Policja dokumentuje to zdarzenie samą notatką a czasem zakłada kolejną NK- różnie to bywa.
Tak czy siak - w tym dziale karty wpisujesz tzw: kolejne zdarzenie w czasie trwania procedury NK. Każda inna okoliczność zobowiązuje cię do założenia nowych akt .
W moim regionie Policja raczej praktykuje zakładanie nowej karty z interwencji w rodzinie. Wiec wychodzi mi że mam 2 lub 3 NK w odstępach miesiąca dotyczące tej samej rodziny. nie rozumiem więc jaka okoliczność zachodzić musi by założyć kolejną teczkę NK dla rodziny ? mi się wydaje, że dołożenie karty do już istniejących akt nie jest błędem. Podzielcie się doświadczeniami mądrzejsi ode mnie