NK kolejna/ nowa teczka - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 16 paź 2014, 11:37

Czy jeżeli w rodzinie byla założona Nk w 2012 r i teraz mam kolejną to zakładacie nową teczkę czy w tę starą wkładacie kolejna NK
gops13

Napisano: 16 paź 2014, 12:33

To nowa karta
t.franek

Napisano: 16 paź 2014, 13:00

karta jest nowa teraz ale juz byla w tej rodzinie w 2012 roku i cala teczka jest juz tej rodziny więc zawsze nowa kartę wkładam w te teczke co juz jest no i od początku oczywiście dzialania grupy itd ale nie wiem czy to dobrze ze nowa karta znajduje sie w starej teczce dotyczacej wczesniejszej nk
gops13

Napisano: 16 paź 2014, 13:23

Nawet jak masz dwie w rodzinie w tym samym roku to zawsze kolejna będzie nowa /inny nr.karty inna pozycja i nr w rejestrze/.
t.franek

Napisano: 16 paź 2014, 14:21

zgadza się wszystko karta z nowym numerem ale wygodnie byloby wlozyc te karte do juz istniejącej teczki poniewaz tam mamy wczesniejsze postanowienia sadu itd ale widze ze wy zakładacie nową rozumię
gops13

Napisano: 16 paź 2014, 14:24

zgadza się !!!!1 ale łatwiej dla nas byloby gdyby nową kartę wlozyc do juz istniejącej teczki tam mamy juz postanowienia sadowe w tej rodzinie itd ale rozumie ze wy robicie nowa karta nowa teczka a czy u was te teczki i karty są trzymane przez przewodniczącego Zespołu
gops13

Napisano: 17 paź 2014, 9:21

Dla mnie sprawa w danej rodzinie jest od założenia "Nk" do zamknięcia. Jeżeli w danym roku po zamknięciu mamy kolejne wszczęcie to zakładam nową teczkę.
Masakrator
Praktykant
Od: 14 paź 2014, 14:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2014, 10:18

Zajmuję się NK od niedawna i jak wpływa kolejna niebieska karta w rodzinie w danym roku to wkładam do istniejącej już teczki z tego roku. nie nadaję nowego numeru...tylko w karcie C w pkt X opis kolejnego zdarzenia przemocy w rodzinie w trakcie trwania procedury odnotowuję wpływ kolejnej nk. czyli z tego co piszecie to robię źle?
jaa

Napisano: 17 lis 2014, 13:57

jaa-
w cz. C wpisujesz kolejne zdarzenie o charakterze przemocy, które nastąpiło/miało miejsce w czasie trwania procedury NK .
np: 17.11. 2014 wszczęto procedurę NK, jest kontynuowana przy czym dwa dni później Policja ponownie interweniowała w tej rodzinie z powodu przemocy - i ten fakt odnotowujesz w cz. X karty C. czasem Policja dokumentuje to zdarzenie samą notatką a czasem zakłada kolejną NK- różnie to bywa.
Tak czy siak - w tym dziale karty wpisujesz tzw: kolejne zdarzenie w czasie trwania procedury NK. Każda inna okoliczność zobowiązuje cię do założenia nowych akt .
emilka14

Napisano: 17 lis 2014, 19:51

W moim regionie Policja raczej praktykuje zakładanie nowej karty z interwencji w rodzinie. Wiec wychodzi mi że mam 2 lub 3 NK w odstępach miesiąca dotyczące tej samej rodziny. nie rozumiem więc jaka okoliczność zachodzić musi by założyć kolejną teczkę NK dla rodziny ? mi się wydaje, że dołożenie karty do już istniejących akt nie jest błędem. Podzielcie się doświadczeniami mądrzejsi ode mnie :)
jaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x