badania profilakt kontrolne - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 maja 2014, 10:06

pracownik ma zwolnienie lekarskie do 20 maja i termin na kontrolne badania też ma 20 tego maja 2014, ponieważ od 21 -go nie ma lekarza jak wystawić i rozliczyć delegację bo w tym dniu przebywa jeszcze na chorobowym czy mogę dać wolny dzień 21 maja mam problem proszę o pomoc
re12

Napisano: 20 maja 2014, 9:32

nie bardzo rozumiem, jeżeli pracownik ma zwolnienie do 20 maja i nie przedłuża go, to 21 maja wstawia się do jednostki kierownik daje skierowanie na badania do medycyny pracy i z zaświadczeniem pracownik przychodzi do pracodawcy. nie możesz dać dnia wolnego jeżeli nie masz zaświadczenia wystawionego przez lekarza medycyny pracy, ponieważ nie możesz dopuścić pracownika do stanowiska pracy i wykonywania czynności służbowych.
paragraf

Napisano: 08 lip 2014, 10:01

Pomóżcie!
jakie czynniki szkodliwe dla pracownika socjalnego lub asystenta rodziny wpisujecie na skierowaniu do lekarza medycyny pracy? Myślałam coś o pracy w środowisku ale nie wiem jak to ubrać w słowa.
Gość

Napisano: 08 lip 2014, 10:50

praca wymagająca wysiłku psychicznego tj. prowadzenie pracy socjalnej, przeprowadzanie wywiadów środowiskowych - praca w terenie, w miejscu zamieszkania podopiecznego. U nas pracownicy wykonują prace poza miejscem pobytu samochodem osobowym nie będącym własnością pracodawcy i dodatkowe badania są wykonywane - konsultacja psychologiczna. Myślę ze troszkę pomogłam pozdrowionka
re5

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x