Bariery architektoniczne - brak łazienki - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 lip 2020, 11:21

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie likwidacji barier architektonicznych, jak wygląda u was sprawa jeżeli wnioskodawca złożył wniosek na dostosowanie istniejącego w domu pomieszczenia gospodarczegona łazienkę. Ja podchodzicie do takiej sytuacji? Czy brak łazienki traktujecie jako bariera architektoniczna?
Iza60
Praktykant
Od: 03 lip 2020, 11:01
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnosprawnych

Napisano: 04 lip 2020, 19:19

wiem, że interpretacje ministerstwa są takie, iż brak łazienki to nie bariera architektoniczna, ale u nas dajemy dofinansowania na przystosowanie pomieszczenia na łazienkę - zakres prac w tym przypadku jest taki: doprowadzenie wody do łazienki, stanowisko prysznicowe, bateria prysznicowa, siedzisko, uchwyty, glazura (8m2), terakota, WC podwieszany, umywalka z baterią, drzwi (min. 80 cm szerokości), podgrzewacz do wody lub boiler
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 22 mar 2023, 10:06

Tomasz1981 pisze:
04 lip 2020, 19:19
wiem, że interpretacje ministerstwa są takie, iż brak łazienki to nie bariera architektoniczna, ale u nas dajemy dofinansowania na przystosowanie pomieszczenia na łazienkę - zakres prac w tym przypadku jest taki: doprowadzenie wody do łazienki, stanowisko prysznicowe, bateria prysznicowa, siedzisko, uchwyty, glazura (8m2), terakota, WC podwieszany, umywalka z baterią, drzwi (min. 80 cm szerokości), podgrzewacz do wody lub boiler
Czy można prosić o te interpretacje?
centrum
Praktykant
Od: 02 mar 2018, 10:37
Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x