dałam kobiecie odmowę na becik i dodatek z tyt. urodzenia dziecka bo 12 tydzień ciąży. kobieta odwołała się. teraz przyszła decyzja z SKO uchylenie i do ponownego rozpatrzenia. W uzasadnieniu napisali że pwinna podjąć wszystkie kroki mające na celu wyjśnienie, jakie uzasadnienie tak późnego zgłoszenia się do lekarza i rozponania ciązy wnioskadawczyni podala podczas swojej pierwszej wizyty u lekarza ginekologa, czy zostały stwierdzone przyczcyny zdrowotne mogace obiektywnie usprawiedliwic trudnosci we wczesniejszym rozpoznaniu ciązy. mam sie zwroci do lekarza o udzielenie stosownych informacji i udostępnienie dokumentacji medycznej kopii... sprawdzaliscie tak kobiety?
to wzywać kobietę po nowe zaświadczenie czy kserokopie dokumentów z przychodni? I tak jak mi nie przyniesie poprawnego zaświadczenia to jej nie przyznam
jeżeli dostarczy dokument, z którego wynikać będzie, że się zarejestrowała do lekarza przed 10. tygodniem, ale przyjął dopiero w 12 (czas oczekiwania), można spokojnie przyznać