becik - 12 tydzień - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 lip 2015, 13:45

dałam kobiecie odmowę na becik i dodatek z tyt. urodzenia dziecka bo 12 tydzień ciąży. kobieta odwołała się. teraz przyszła decyzja z SKO uchylenie i do ponownego rozpatrzenia. W uzasadnieniu napisali że pwinna podjąć wszystkie kroki mające na celu wyjśnienie, jakie uzasadnienie tak późnego zgłoszenia się do lekarza i rozponania ciązy wnioskadawczyni podala podczas swojej pierwszej wizyty u lekarza ginekologa, czy zostały stwierdzone przyczcyny zdrowotne mogace obiektywnie usprawiedliwic trudnosci we wczesniejszym rozpoznaniu ciązy. mam sie zwroci do lekarza o udzielenie stosownych informacji i udostępnienie dokumentacji medycznej kopii... sprawdzaliscie tak kobiety?
gosiula.

Napisano: 02 lip 2015, 14:04

z tego co wiem to żaden lekarz ci nie odpowie ochrona danych osobowych . To osoba powinna dostarczyć dokumenty
cellli

Napisano: 02 lip 2015, 14:05

Większych głupot w życiu nie czytałem - powiedział niewidomy obmacując durszlak.
Które to takie mądre SKO?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2015, 14:11

SKO na dolnym śląsku

to wzywać kobietę po nowe zaświadczenie czy kserokopie dokumentów z przychodni? I tak jak mi nie przyniesie poprawnego zaświadczenia to jej nie przyznam
gosiula.

Napisano: 03 lip 2015, 8:48

Też takie coś miałem, ale to był jednorazowy wyskok. Wezwałem, napisała oświadczenie, dałem drugi raz odmowę.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 9:54

a wzywalas po nowe zaswiadczenie czy inne dokumenty?
gosiula.

Napisano: 03 lip 2015, 9:57

jeżeli dostarczy dokument, z którego wynikać będzie, że się zarejestrowała do lekarza przed 10. tygodniem, ale przyjął dopiero w 12 (czas oczekiwania), można spokojnie przyznać
xcv

Napisano: 03 lip 2015, 10:57

dużo jest wyroków w takich sprawach, taką drogę obrało SKO, dość jednoznacznie w całej Polsce.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x