becik - Elmer - co Ty w tym temacie?
Re: becik - Elmer - co Ty w tym temacie?
bez rozpatrzenia to znaczy bez decyzji.. i wtedy nie może się odwołać, no bo od czego
To zależy co zawiera to oświadczenie, jeżeli oświadczyła, że nie dostarczy zaświadczenia bo zgłosiła się do lekarza po 10 tygodniu, to decyzja odmowna. Chyba, że napisała, że nie doniesie - bo nie, to wezwać, wyznaczyć termin dostarczenia, pouczyć, że jak nie dostarczy to wniosek pozostawicie bez rozpatrzenia. Pozostawienie bez rozpatrzenia na piśmie do wiadomości wnioskodawcy
Wezwanie poszło na 30 dni, żeby nie było ze jesteśmy niecierpliwi. Wg mnie zwykłe pismo. Nie ma możliwości orzekać czy przysługuje becik czy nie ponieważ nie ma wymaganych dokumentów. Jednak ciągle mam wątpliwości....czy aby nie błądzę. Niby sprawa b. prosta ale klienci są jacyś problemowi. Nie wiedzieć czemnu.
od decyzji można się odwołać, natomiast od pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia - nie można się odwoływać!
To oczywiste. Ale jak jest prawidłowo. Wg mnie nie mozna wydac decyzji bo nie mawszystkich dokumentów.
Robisz postanowienie o pozostawieniu bez rozpatrzenia. Na takie postanowienie przysługuje zażalenie do SKO. Czyli nie zamykasz stronie drogi.
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam wszystkich
Oprócz becik - Elmer - co Ty w tym temacie? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zaświadczenie lekarskie
Pomocy-rozlozenie na raty-poszło w łeb!!!!
Zaświadczenie becikowe- problem
potrącanie z biezących
Becik - zaświadczenie lekarskie
spłata zadłużenia
nienależnie pobrane świadczenie
becik - Elmer - co Ty w tym temacie?
zaświadczenie-data ważności ????
Becik - pilna sprawa !!!!!!
od kiedy odsetki
pilne - do prawników!!!
nienależnie pobrane a potrącenie z bieżących wypłat
koszty upomnienia