becikowe 17 latka

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~marzena

becikowe 17 latka

Post autor: ~marzena »

czy moge wyplacic becikowe dla nieletniej gdy na wniosku podpisze sie tez jej matka?? ojciec na akcie urodzenia jest wpisany nieznany
~ewa

Re: becikowe 17 latka

Post autor: ~ewa »

NIE, PRZECIEŻ NIE MASZ OD NIEJ DOWODU OSOBISTEGO- NIE JEST PEŁNOLETNIA. NA URODZONE DZIECKO MUSI BYĆ USTALONY PRZEZ SĄD OPIEKUN PRZAWNY NP. JEJ MATKA I WTEDY ONA WYSTĘPUJE O RODZINNE
~iwonka

Re: becikowe 17 latka PILNE

Post autor: ~iwonka »

~XYZ

Post autor: ~XYZ »

no właśnie, od 3 lat znane jest stanowisko ministerstwa w tej sprawie, a niestety wiele ops-ów upiera się przy osobie prawnej, bo tak niby bezpiecznej - ale z czym bezpieczniej? z tym że utrudniamy takiej matce życie?
~Asia

Post autor: ~Asia »

becikowe można przyznać nieletniej jest wyjaśnienie na stronie ministerstwa i SKO tez stoi na tym stanowisku, do wniosku można dołączyć zgodę opiekuna pranego
~XYZ

Post autor: ~XYZ »

ja o tym wiem i ty o tym wiesz, ale chodzi mi o to, że w niektórych ops po prostu nie chcą tego wiedzieć
ODPOWIEDZ