Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~n.ops

Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe

Post autor: ~n.ops »

Wnioskodawca przyniósł mi akt urodzenia dziecka z adnotacją , że \'\'dziecko martwo urodzone\'\'. Nie ma aktu zgonu. On mówił , że dziecko urodziło się żywe lecz zmarło po paru godzinach. KRUS wypłacił zasiłek porodowy. Czy przysługuje mu zapomoga z tytułu urodzenia dziecka i dodatek z tytułu urodzenia dziecka ?
~kamila

Re: Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe

Post autor: ~kamila »

zapomoga z tytułu urodzenia żywego dziecka , czyli nie przysługuje miałam taki przypadek, sprawadzałam to w urzedzie wojewódzkim
~haallo

Post autor: ~haallo »

moim zdaniem nie wypłacasz
~n.ops

Post autor: ~n.ops »

Czytałam na formum podobny przypadek i ktoś pisał że wypłacił
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa »

skoro jest napisane że dziecko martwo urodzone to tak musiało być a jak się nie zgadza to niech idzie do lekarza i USC zapomoga nie przysługuje co innego gdyby było tak jak osoba twierdzi wówczas zapomoga przysługuje ale rodzinne na pewno nie przysługuje
~kiko

Post autor: ~kiko »

nie przysługuje na 100%
~ewa

Post autor: ~ewa »

NIE PRZYSŁUGUJE
~Klopsik!

Post autor: ~Klopsik! »

gdyby dziecko urodziło się żywe i żyło tylko kilka godzin, jak mówi wnioskodawca, to na pewno dostałby akt urodzenia dziecka i akt zgonu;
jeżeli ma tylko akt urodzenia dziecka z adnotacją , że \'\'dziecko martwo urodzone\'\', to znaczy, że żadne świadczenia z ops mu nie przysługują
~Gosia

Post autor: ~Gosia »

nie przysługuje na 100%
~KRUS

Post autor: ~KRUS »

a czy ZUS wypłaca zasiłek porodowy?
ODPOWIEDZ