Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe
Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe
Wnioskodawca przyniósł mi akt urodzenia dziecka z adnotacją , że \'\'dziecko martwo urodzone\'\'. Nie ma aktu zgonu. On mówił , że dziecko urodziło się żywe lecz zmarło po paru godzinach. KRUS wypłacił zasiłek porodowy. Czy przysługuje mu zapomoga z tytułu urodzenia dziecka i dodatek z tytułu urodzenia dziecka ?
Re: Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe
zapomoga z tytułu urodzenia żywego dziecka , czyli nie przysługuje miałam taki przypadek, sprawadzałam to w urzedzie wojewódzkim
Czytałam na formum podobny przypadek i ktoś pisał że wypłacił
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
skoro jest napisane że dziecko martwo urodzone to tak musiało być a jak się nie zgadza to niech idzie do lekarza i USC zapomoga nie przysługuje co innego gdyby było tak jak osoba twierdzi wówczas zapomoga przysługuje ale rodzinne na pewno nie przysługuje
gdyby dziecko urodziło się żywe i żyło tylko kilka godzin, jak mówi wnioskodawca, to na pewno dostałby akt urodzenia dziecka i akt zgonu;
jeżeli ma tylko akt urodzenia dziecka z adnotacją , że \'\'dziecko martwo urodzone\'\', to znaczy, że żadne świadczenia z ops mu nie przysługują
jeżeli ma tylko akt urodzenia dziecka z adnotacją , że \'\'dziecko martwo urodzone\'\', to znaczy, że żadne świadczenia z ops mu nie przysługują
Oprócz Proszę o pomoc-dziecko urodzone martwe - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
becikowe 17 latka
czy becik podlega koordynacji
nienależnie wypłacone-pomocy:((
umorzenie odsetek?
Co ja narobiłam !!
sko
odsetki 0,03%
becikowe złożony wniosek po śmierci dziecka
rodzice w Angli, Dziecko urodzone w Angli - co robic??
pomozcie
akt urodzenia- dziecko nie uznane
becik
niezależnie pobrane podstawa prawna
jak liczycie te odestki od nnp?
tata CZECH
zamieszkanie przez okres zasiłkowy...........