BECIKOWE -A PRACA ZA GRANICĄ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 gru 2014, 12:05

czy jeśli dziecko urodziło się w Polsce i mieszkam od dwóch miesięcy w Polsce, ale mam zamiar wyjechać do Anglii a mąż mieszka i pracuje w Anglii CZY PRZYSŁUGUJE MI BECIKOWE?
KILI

Napisano: 11 lut 2015, 9:19

Jeśli ktoś może podpowiedzieć-tez mam taki przypadek pierwszy raz. Pani z dziećmi w Polsce-ojciec w Anglii. Gdzie Pani składa wniosek? Jeszcze Pan ma dochód uzyskany za luty 2014r. Pani mówi ze nie dostarczy zaświadczenia o uzyskanym dochodzie. Pomóżcie.
bietka333:-)

Napisano: 25 lut 2015, 10:39

do KILI... jeżeli mieszkasz w Polsce to wniosek o becikowe składasz w miejscu zamieszkania ale musisz podać dochody męża. Dochód na osobe nie może przekroczyć 1922zł netto

do bietka333.. jeżeli ta pani mieszka rzeczywiście w twojej gminie to normalnie przyjmij wniosek. Musisz też mieć dochody męża za rok 2013 (chociaż mieszka w Anglii) Jeżeli jak piszesz nastapiło u męża uzyskanie dochodu w styczniu , to zarobki za luty miałyby wpływ na świadczenia za marzec..... ale w przypadku becika można sobie darować dochód uzyskany jeżeli zapomogę przyznasz w lutym
~o~

Napisano: 25 lut 2015, 10:43

do bietka333
sorki...... nie zwróciłam uwagi ,że to luty 2014r.-----oczywiście uzyskanie dochodu musisz zrobić. Jeżeli jest problem z zaświadczeniem(a zazwyczaj jest) to możesz przyjąc oświadczenie męża o wysokości zarobków w przeliczeniu na złotówki wg kursu walut NBP na ostatni dzień lutego`2014
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x