Witam.
Pan X 40 lat był bezdomnym w Warszawie, z racji, że My jako gmina ostatniego Jego miejsce stałego meldunku od grudnia przyznaliśmy zasiłek stały. Pan X został umieszczony w schronisku od 10.02.2025 przebywał tam do 10.03.2025 w tym dniu napisał oświadczenie, że wróci do schroniska 12.03.2025. Do dnia dzisiejszego nie pojawił się już tam. Dwa razy wysłaliśmy zasiłek stały w ostatni adres zamieszkania (schronisko) który do Nas wrócił, Pan miał ustaloną odpłatność, której nie uiścił. 28.04.2025 dostałam oficjalne pismo ze schroniska, że dnia 17.03.2025 Pan X został wykreślony z listy schroniska. Kilkukrotnie kontaktowałam się z pracownikiem, gdzie Pan wcześniej przebywał, czy czasami się tam nie pojawił ponownie.
Robię wszczęcie postępowania na podstawie 44 KPA.? Po 14 dniach decyzję uchylającą zasiłek stały 106a u.p.s.
A decyzję o schronisku uchylam od 18.03.2025 czy od 28.04.2025? i wysyłam rozwiązanie umowy do schroniska czy kopię decyzji?
Bezdomny schronisko zasiłek stały
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracownik socjalny
- Kontakt:
Oprócz Bezdomny schronisko zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Odpłatność za DPS
Zawieszenie rygoru natychmiastowej wykonalności wyroku, co z FA?
Opieka wytchnieniowa temat gmina _powiat zatwierdza
Dochód utracony
Co zrobić z decyzją?
ZASIŁEK STAŁY - PODJĘCIE PRACY
Dochód w pomocy społecznej
Bank Żywności
Program FEPŻ i beza
Opieka wytchnieniowa - zakres obowiązków
nazwiska pracowników socjalnych
zasilek chorobowy, zaległa składka KRUS
Zasiłek stały
wywiad PLUS
czy zawiesić postępowanie w sprawie zasiłku stałego skoro orzeczenie jest w odwołaniu??
AOOzN - przedłużenie ważności orzeczeń