BIG - 2015 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 15 lip 2015, 12:54

Cristov a gdzie znajdę te formularze? na stronach poszczególnych biur? w jakim czasie muszę dokonać tych zgłoszeń? na tą chwile wiem, że program sygnity zapewnia możliwość zgłoszeń do 3 BIGów, brakuje tylko możliwości przesyłu do kbig...
kasiula

Napisano: 15 lip 2015, 13:19

a trzeba na nowo informować dłużników że zostali wpisanie do 4 BIGów?? i
olaaaaa

Napisano: 15 lip 2015, 13:23

a jak piszecie w informacji do dłużnika ze zostanie wpisany do rejestru dłużników?
Marysiaa

Napisano: 15 lip 2015, 13:29

my wczesniej tylko do KRD wpisywaliśmy i tak też było napisane w zawiadomieniu do dłuznika: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ......zawiadamia o przekazaniu do Krajowego Rejestru Długów informacji o zobowiązaniach Pana z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz zaliczek alimentacyjnych na dzień 03.12.2014 r. w łącznej wysokości 1400,00 zł. a wcześniej podstawa prawna..i teraz nie jestem pewna czy trzeba napisac , że będziemy dokonywać wpisu długu do wszystkich biur wykazanych w informacji Ministerstwa Gospodarki .
olciaaaa

Napisano: 16 lip 2015, 7:28

kasiula pisze:Cristov a gdzie znajdę te formularze? na stronach poszczególnych biur? w jakim czasie muszę dokonać tych zgłoszeń? na tą chwile wiem, że program sygnity zapewnia możliwość zgłoszeń do 3 BIGów, brakuje tylko możliwości przesyłu do kbig...
Najłatwiej i najszybciej zadzwonić na infolinie. Przysyłają na maila gotowe formularze które wystarczy wypełnić i odesłać. My korzystamy z TT i tam też jest jak narazie możliwość eksportu jedynie do trzech BIG'ów ale dzwoniłem do nich i poinformowali mnie że w przyszłym tygodniu dodadzą KBIG
Cristov
Praktykant
Od: 23 cze 2014, 11:14
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2015, 10:04

a skąd wiemy, że to są te biura podaj coś czy jest to w dz.u. z 2015r.poz.396
grażyna3

Napisano: 22 lip 2015, 11:51

w jaki sposób eksportować z Top-Teamu do BIG-ów dłużników??

Najłatwiej i najszybciej zadzwonić na infolinie. Przysyłają na maila gotowe formularze które wystarczy wypełnić i odesłać. My korzystamy z TT i tam też jest jak narazie możliwość eksportu jedynie do trzech BIG'ów ale dzwoniłem do nich i poinformowali mnie że w przyszłym tygodniu dodadzą KBIG[/quote]
mario-la

Napisano: 22 lip 2015, 12:03

Skad te formularze zgłoszeniowe brac?
igaa

Napisano: 23 lip 2015, 9:39

Powiedzcie czy z KRD zawieracie umowy za 49zł, czy tylko wypełniacie wnioski o nadanie loginu i hasła?
Oliwia

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x