Błąd biznesowy - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 sie 2022, 8:51

Czesc! Mam rodzinę matka+ 5 dorosłych dzieci. Czworo z nich posiada orzeczenia i karty im się należą. Przy jednym zaznaczam, ze matka nie wnosi o wydanie karty, natomiast wyskakuje mi poniższy bład:

Rolę osoby w rodzinie: DZIECKO_NIESPELNIAJACE można wprowadzić wyłącznie dla wniosków z zaznaczonym polem: Wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek

Nie mogę zaznaczyć, że wniosek jest tylko dla rodziców bo wtedy nie przyzna dla dzieci, którym się ta karta nalezy. Jak postąpić w takiej sytuacji? Zaznaczyć w programie, że dla tego tego dziecka też wnoszę o przyznanie a przy rozpatrywaniu dac nie rozpatrzono/odmowę?
Agg23
Stażysta
Od: 15 cze 2021, 22:44
Zajmuję się: SW

Napisano: 11 sie 2022, 13:01

Cześć,
dla dziecka, dla którego nie wnosisz o kartę należy zaznaczyć rolę osoby w rodzinie: "inna osoba, niespełniająca warunków ustawy o KDR".

Jeżeli wybrałaś rolę: "dziecko niespełniające warunków ustawy", to wyskoczył błąd biznesowy, bo ta rola dotyczy dzieci, ale tylko dla wniosków o KDR dla rodziców.

Pozdrawiam
aczylok
Stażysta
Od: 27 kwie 2022, 11:11
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x