Hej, hej - pierwszy raz mam taką sytuacje, wpłynął mi wniosek elektroniczny, ale błędnie ponieważ jest inna gmina i powiat, co powinnam zrobić ? poinformować jakoś wnioskodawcę i przede wszystkim jak mam przekazać ten wniosek do właściwej gminy ? Przy obsłudze wniosku, daje zakończenie sprawy i wybieram "przekaż obsługę do właściwej jednostki", ale po wybraniu województwa, powiatu i gminy wyskakuje " Brak Jednostek organizacyjnych dla podanej miejscowości" co robić ?
możliwe, że wybrana ostatnia opcja kierowana do jednostki to np. wieś i wtedy jesli w tej wsi nie ma urzędu, to nie zostanie on wyszukany. trzeba pokombinować, wyszukać w googlach gdzie dla tej miejscowości jest właściwy gops czy urząd i tak przekombinować. ja tylko piszę "pismo" tak jakbym papierowo przekazywała wniosek i wklejam w treści przekazania (po wyborze wyskoczy taka opcja) przekazuję i kończę na tym sprawę tylko trzeba ten proces przejść raz a dobrze, bo inaczej wniosek się nie prześle (coś takiego mi się zdarzyło, chyba zapisałam, wyszłam z tego, a potem przy wysyłaniu poszło pismo a wniosek wisiał nadal w skrzynce odbiorczej )
Tak, rzeczywiście wpisywałam wieś i dlatego mi nie wyszukiwało, ale gdy myślałam, że już go wysłałam do odpowiedniej gminy okazało się, ze wniosek w ogóle się nie załączył, zadzwoniłam do SIO i Pan powiedział ze jeśli nie mam podpisu elektronicznego, to wniosek się nie wyślę - zalecił abym zakończyła obsługę bez rozpatrzenia, zadzwoniła do wnioskodawcy, aby przekazał wniosek do odpowiedniej gminy - piszę to bo może ktoś kiedyś będzie miał ten sam problem