błąd biznesowy pozycji wniosku - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 wrz 2018, 10:57

Witam, co w przypadku gdy osoba która wcześniej mieszkała w innej gminie i tam złożyła pierwszy wniosek o karty tradycyjne, a teraz złożyła w mojej gminie zgodnie z miejscem zamieszkania o dodatkowe karty elektroniczne? System nie chce mi tego przepuścić bo wyskakuje błąd, ze osoba złożyła wniosek w innej gminie, co zrobić ? edytować wniosek i zmienić miejsce zamieszkania na te z pierwszego wniosku ?
KaroM
Praktykant
Od: 03 lip 2018, 14:16
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 wrz 2018, 14:00

KaroM pisze:Witam, co w przypadku gdy osoba która wcześniej mieszkała w innej gminie i tam złożyła pierwszy wniosek o karty tradycyjne, a teraz złożyła w mojej gminie zgodnie z miejscem zamieszkania o dodatkowe karty elektroniczne? System nie chce mi tego przepuścić bo wyskakuje błąd, ze osoba złożyła wniosek w innej gminie, co zrobić ? edytować wniosek i zmienić miejsce zamieszkania na te z pierwszego wniosku ?
Obowiązkiem ustawowym rodziny jest anulowanie KDR w tamtej gminie przy zmianie miejsca zamieszkania, można im w tym pomóc, jak sa duże odległości. (Pomóc wysyłając e-mailem, faxem prośbę o anulowanie poprzednich KDR, warto tez się skontaktować tel. z tamtą gminą i wydającymi tam KDR.) Ponoć system pozwala teraz anulować. Polecam przejrzeć temat w którym była o tym mowa https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57&t=207266782
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 wrz 2018, 20:58

Ja miałam taką sytuację. Wnioskodawca dzwonił do poprzedniej gminy i zgłosił przeprowadzkę. Unieważniono mu tamte karty. U mnie złożył wniosek jako nowa rodzina, prosząc o dwie formy kart.
aksmodar
Praktykant
Od: 09 lip 2018, 17:13
Zajmuję się: praca socjalna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x