Bardzo proszę o pomoc wszystkie księgowe Strona pobierająca świadczenia rodzinne poprosiła o wstrzymanie wypłaty do czasu wyjaśnienia czy w jej sprawie nie zachodzi koordynacja jednak przez nieuwagę nie wstrzymałam wszystkich wypłat. Ona też nie zauważyła ze pieniądze poszły na jej konto. na domiar złego to miało miejsce w roku 2013
Strona odda pieniądze bez problemu - jednak nie wiem jak powiedzieć o tym księgowej i czy ona możne przyjąć takie pieniądze - bo przecież nie będzie decyzji o nielezienie pobranych.jak je ma zaksięgować? przekazać ? Bo to z mojej winy poszły wypłaty
bardzo proszę poradźcie
błąd pracownika śr - do wszystkich księgowych śr
Re: błąd pracownika śr - do wszystkich księgowych śr
żądać zwrotu wypłaty zasiłku na piśmie. Dokument do księgowości. Księgowa nie ugryzie, pracownik może się pomylić. Zwrot zostanie zaksięgowany na dochody i oddany do budżetu państwa
Strach ma wielkie oczy. Jeżeli jest zgoda na zwrot to trzeba to wyprostować a księgowa Ci pomoże.
czy to będzie wówczas wykazywane jako nienależnie pobrane
Tak bym to traktowała. Pracownik pomylił się, ale klient powinien pomyłkę zwrócić. Jest w ustawie taki artykuł. który można pod to podciagnąć
Ten o nienależnych, bo jest to świadczenie nienależnie pobrane. Pracownik pomylił się, ale klient nie odesłał.
Oprócz błąd pracownika śr - do wszystkich księgowych śr - Księgowość przeczytaj również:
pomniejszenie wymagrodzenia
spłaty zasiłków - ZUS
Odsetki od zasiłków dla opiekunów
zwrot nienależnie pobranych swiadczeń
umorzenie neinależnie pobranych ŚR w roku bieżącym
pomoc finasowa do swiadczeń pielegnacyjnych
zasiłek stały
polisa
bład pracownika
Chorobowe
Chorobowe a emerytura
Gmina właściwa dłużnika alimentacyjnego