błąd w sprawozdaniu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 28 lip 2015, 10:41

Uważam że w sprawozdaniu jest błąd w Tabeli 2
Wiersz 1. to suma wierszy 1.1 + 1.2 itd. Nazywa sie on liczba przyznanych kart a tymczasem jest sumą całkowitą zarówno kart wydanych jak i unieważnionych (użyto zwrotu "z tego"). W objasnieniach sugerują korzystanie z systemu KDR tyle że to prowadzi do błędu. System pokazuje ilość kart wydanych bez wzgledu na to czy były potem unieważnione lub anulowane.
Przykład: Wydaliśmy 10 kart, potem jedną unieważniliśmy. System pokaże 10 wydanych i 1 unieważnioną. Jak to przepiszecie do sprawozdanie to w wierszu 1. wyjdzie suma czyli 11. Czyli liczba przyznanych kart wg sprawozdania wyjdzie 11.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 11:01

Też mam ten problem i nie tylko i ogólnie stwierdzam, że to sprawozdanie jeden wielki BUBEL.
agata81

Napisano: 28 lip 2015, 11:22

w wierszu 1 wszystkich kart natomiast w wierszu 1.1 wydanych więc w obu rubrykach będzie to samo czy w wierszu 1 może być więcej?
anka-a

Napisano: 28 lip 2015, 12:22

tak jest dużo błędów i na przykład w drugiej tej części sprawozdania w 1. mamy liczbę przyznanych kard więc skoro wrzuciłam wnioski złożone do czerwca i zamówiłam a jeszcze nie przyszły to przecież są przyznane bo w przeciwnym razie nie zamawiałam je. Więc też powinny być uwzględnione
Ania...

Napisano: 28 lip 2015, 12:26

zgadza sie zamowione a nie dostarczone karty tez powinny byc uwzglednione.

pytanie: w tabeli przysługujace koszty: to wiem co wpisac (liczba wnioskow ray 13,40)
ale w tej drugiej: wykorzystane srodki z dotacji/srodki przekazane na dochody budzetu ---to juz nie wiem...co tam wpisujecie ? to samo co w pierwszej tabeli minus zwolnienia za wydanie duplikatu jesli były.
1986

Napisano: 28 lip 2015, 12:38

Podejdz do księgowej i spytaj ile faktycznie pieniędzy ona wydała i to wpisz. Tak zrobiłam poprzednim razem i nie było żadnych cofnięc ;) moja sie zawsze pyta w czerwcu ile miałam wniosków itd i przelicza przez 13.40 a potem sie z tego rozlicza i to sa te faktyczne koszty poniesione ;) oczywiście czasami jest tak ze to co ona poda bedzie mniejsza kwota niz w kolumnie obok ale tym nie musisz sie przejmować, gorzej by było gdyby wyszło więcej kasy w tym co ona podała ;) ale jak jest tyle samo bądź mnie to jest jak najbardziej ok, ale spytaj by było zgodnie z waszymi ksiegowaniami ;)
1983x

Napisano: 28 lip 2015, 12:52

wysuje się tą kase którą już faktycznie otrzymaliśmy
Ania...

Napisano: 28 lip 2015, 12:55

hmm dwie rozbiezne informacje napisaliscie...

jak nic nie otrzymalismy dotacji to 0 zł wpisac ?
czy wpisac faktycznie jakei koszty ponieslismy ? czyli ta sama kwota co w tabeli obok
1986

Napisano: 28 lip 2015, 13:14

0 zł jak nic nie otrzymaliście
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 13:26

W porzysługujących kosztach to te które powinni nam dać, zapłacić w tej drugirj przekazane na dochody budżetu państwa to te któłrej już dostaliśmy od nich
Ania...

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem