poplątane - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 lip 2015, 8:30

co zrobić, jesli z mojego rejestru wynika,ze w okresie od 01.01.15-30.06.15 wydalam 79 kart w w systemie wskazuje za ten okres mniej, tak jakby nie ujął miesiaca stycznia.
onaa

Napisano: 29 lip 2015, 8:48

W poprzednim okresie sprawozdawczym miałem ten sam problem.. jak sie okazało to program słowo "wydać" traktuje jako zamówić.. i te które były zamawiane w twoim przypadku przed styczniem nie są wliczone do tego okresu a powinny. wpisz tyle ile faktycznie fizycznie wydałaś.. moim zdaniem.
junior

Napisano: 29 lip 2015, 9:00

Witam , a u mnie te które zamówiłam w grudniu a wydałam po nowym roku widać normalnie w systemie, traktuje je jako wydane.. hm..
kdrkdr

Napisano: 29 lip 2015, 9:19

Być oże to poprawili u mnie akurat wszystko gra ale taki problem kiedys napotkałem. i jeszcze miałem tak że jak wskazałem w sprawozdaniu karty WYDANE to wskazywałem te które ludzie odebrali a po przekazaniu sprawozdania Inspektor wojewódzki zadzwonił i powiedział że mu się coś nie zgadaza i żeby traktowac karty WYDANE jako te które dostarczone do gmn że niby sa wydane przez PWPW. eee tam ministerstwo chce tak a województwo jeszcze inaczej..
junior

Napisano: 29 lip 2015, 10:54

Bo w systemie są różne statusy: dostarczona do gminy i wydana (klientowi). Więc system podaje to co trzeba, a że ktoś tam wymyśla że wydana to oznacza wydrukowana przez PWPW to już nie wina systemu.
Jezeli system pokazuje mniej niz wydałąś to sprawdź czy wszystkim kartom ustawiłaś status wydanej. Może wiszą jakieś ze statusem "dostarczona do gminy"
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2015, 11:21

No niczyja wina... uważam tylko że skoro powstał program do realizacji takiego zadania to powinien współgrać z myslami osób ktore stawiają wymagania w takich właśnie sytuacjach... poza tym program jest ok i świetnie sobie radzi tylko tak jak mówie to ci przyjmujący sprawozdania nie wiedzą jak on działa i wymyslają różne tabelki w których brednie piszą.... np. wiersz 1.6 tabela 1 liczba wniosków o korektę błędnie wprowadzonych danych... JAKICH WNIOSKÓW SIE PYTAM.........
junior

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x