wchodzę w zarządzanie kartami, zaznaczam karty do zamówienia, wciskam "wyslij zamówienie" i wyskakuje komunikat "błąd wystąpił wyjątek". w zeszłym tygodniu help desk pisał, że testują coś tam i dlatego taka sytuacja, ale mamy już nowy tydzień. ktoś coś wie co z tym zrobić?
kartka- mam to samo.
dostałam maila że 15.01 SI nie będzie działać bo go ulepszają. myślałam, że dzisiaj już będzie działać. a tu niespodzianka "wystąpił wyjątek". ręce opadają. ludzi karty dostaną za pół roku bo oni nie mogą sobie poradzić. po co tworzyli nowy program?????
tez to ma ;p
a ludzi, którzy 31 grudnia złozyli juz się pytają czy karty sa ;p a tu nawet nie wysłane ;p
do nas przyszedł mail, że w piatek od 17-20 nie będzie system działal bo beda pracę serwisowe ;p i chyba im się nie udało ;p
Dzisiaj zgłosiłem sprawę do Helpdesku KDR i otrzymałem odpowiedź: "W chwili obecnej testowane są usługi komunikacji pomiędzy PWPW i MRPiPS, w związku z powyższym może występować błąd dla funkcjonalności zamawiania kart KDR w PWPW oraz przyjmowania przesyłek z PWPW. Niniejsze funkcjonalności powinny zostać uruchomione do wtorku.
Za utrudnienia przepraszamy." A więc czekamy...