Błagam o pomoc
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ŚR, FA, DM
- Kontakt:
Re: Błagam o pomoc
Dziękuję za podpowiedź. Czytam o wznowieniu, ale też za bardzo nie wiem pod który ust. to podpiąć. Ale w tym przypadku to byłoby chyba dobre wyjście
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
"§ 1. W sprawie zakończonej decyzją ostateczną wznawia się postępowanie, jeżeli:
1) dowody, na których podstawie ustalono istotne dla sprawy okoliczności faktyczne, okazały się fałszywe". To jest chyba punkt, który najlepiej by pasował acz też nie tak do końca. Może warto podpytać radcy prawnego? Poszukać w lex'ie?
1) dowody, na których podstawie ustalono istotne dla sprawy okoliczności faktyczne, okazały się fałszywe". To jest chyba punkt, który najlepiej by pasował acz też nie tak do końca. Może warto podpytać radcy prawnego? Poszukać w lex'ie?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
małe ww jak zwykle jest przekorne
i zadam Ci pytanie trafiłaś/eś kiedyś 6 w totka (zapewne nie bo byś tu nie siedział/a) a choć 5-kę?
a więc odpuść sobie te wcześniejsze decyzje było minęło i jest mała szansa, że przy kontroli akurat na nie ktoś wpadnie
Rusz tą bieżącą decyzję z czym nie powinno być problemu bo jak sam/a twierdzisz ze zgodą interesantki nie będzie problemu
odsetki bierze się tylko jak ktoś nas oszuka a nie my sami siebie .

i zadam Ci pytanie trafiłaś/eś kiedyś 6 w totka (zapewne nie bo byś tu nie siedział/a) a choć 5-kę?
a więc odpuść sobie te wcześniejsze decyzje było minęło i jest mała szansa, że przy kontroli akurat na nie ktoś wpadnie
Rusz tą bieżącą decyzję z czym nie powinno być problemu bo jak sam/a twierdzisz ze zgodą interesantki nie będzie problemu
odsetki bierze się tylko jak ktoś nas oszuka a nie my sami siebie .

-
- Praktykant
- Kontakt:
Małe ww dziękuję! Chociaż trochę się pocieszylam.
Apropo kontroli często je masz? Jak wyglądają u Ciebie?
Apropo kontroli często je masz? Jak wyglądają u Ciebie?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na samym początku jak nie urząd wojewódzki (bo były kiedyś dodatki dofinansowane z budżetu) to RIO lub NIK nie było 2 lat spokoju... następnie RIO ostatnią miałem 5 lat temu a teraz właśnie RIÓWKI skończyły i już nie szarpały dodatków (pop ostatniej awanturze że nie mam zaświadczeń o dochodach w aktach co ich wyśmiałem żeby się douczyły już sie nie czepiają).
A jak wygląda - dałem wykaz decyzji i kazali mi dać akta tej tamtej (tak 10 -15 szt.) a nieraz sam miałem wybrać jakieś 10 po kolei
A jak wygląda - dałem wykaz decyzji i kazali mi dać akta tej tamtej (tak 10 -15 szt.) a nieraz sam miałem wybrać jakieś 10 po kolei
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Dobrze jest poznać opinię małego, przekornego ww
.

-
- Praktykant
- Kontakt:
O tak! Chociaż i tak czuję, że najbliższa kontrola zmieli mnie na amen 

-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
To nie jest tak do końca prawdziwe, co napisał w.
Mnie może kontrolować wyłącznie audytor. Dodatki mieszkaniowe nie przekroczyły określonego pułapu by RIO mogłoby kontrolować.
Mnie może kontrolować wyłącznie audytor. Dodatki mieszkaniowe nie przekroczyły określonego pułapu by RIO mogłoby kontrolować.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ten pułap dotyczy dodatków ogółem czy konkretnie o Twój urząd? Wolałabym ten audyt...
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Tak, chodzi tu o kwotę ogółem, ale nie powiem Ci jaki to jest, bo musiałbym się tego sam dowiedzieć.
Oprócz Błagam o pomoc - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Renta
wspólny licznik
nowy wniosek o DM a zaległości czynszowe
większe wydatki niż dochód !?
Zmiana nazwiska
Uzasadnienie Decyzji
jak liczyc dodatek wstecz
składka zdrowotna
opłaty
dodatek wstecz
Świadczenie postojowe Zus