Błędnie wydana informacja na bon energetyczny

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Gopsiara
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Błędnie wydana informacja na bon energetyczny

Post autor: Gopsiara »

Dzień dobry. Sytuacja taka. Bon energetyczny przyznany w nieodpowiedniej kwocie z uwagi na błędnie nie odliczoną 13 i 14. Czy w takiej sytuacji da się cokolwiek zrobić z taką informacją? Kiedyś mi podpowiedziano, żeby wysłać wniosek o stwierdzenie nieważności decyzji, ale oczywiście oni mogą unieważnić tylko DECYZJĘ a nie informację. Czytając ustawę mam wrażenie, że nie ma żadnego artykułu dzięki któremu mogę coś zrobić...Błagam, może coś ktoś podpowie :(
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Błędnie wydana informacja na bon energetyczny

Post autor: Tom. »

informacja to nie jest rozstrzygnięcie władcze, to nie jest to samo co decyzja czy postanowienie ale pod inną nazwą, to jest de facto tylko zawiadomienie

więc popraw i wyślij nową informację uzupełniającą ;)
Gopsiara
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: Gopsiara »

I to serio wystarczy? myślałam, że to będzie bardziej skomplikowana sprawa :D a w sytuacji gdy w między czasie wyszło, że ktoś źle oświadczył hektary i ma nienależnie pobrane? jak rozpocząć taką "procedurę" ? :)
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

standardowo, wszcząć postępowanie i dalej jak każde inne NP w świadczeniach rodzinnych
ODPOWIEDZ