Bon energetyczny a kaloryfery na prąd

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
ewelina123
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Bon energetyczny a kaloryfery na prąd

Post autor: ewelina123 »

Pan złożył wniosek na bon energetyczny i w dniu złożenia wniosku tj. 30.09.2024r. zmienił deklaracje na ogrzewanie elektryczne. Pan twierdzi, że ogrzewa dom kaloryferami na prąd, bo piec na węgiel się zepsuł. W jaki sposób ma potwierdzić pierwsze uruchomienie, skoro nie ma pieca tylko zakupił 6 kaloryferów na prąd.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Bon energetyczny a kaloryfery na prąd

Post autor: Tom. »

może jeszcze na farelki zaczną składać :lol:
jak rozważasz przyznanie na takie coś to niech przyniesie fakturkę za te kaloryfery ;)
ewelina123
Stażysta
Kontakt:

No właśnie dla mnie to jest śliski temat. Ty byś przyznał nawet jakby przyniósł paragony na kaloryfery?
ewelina123
Stażysta
Kontakt:

Bo mam problem, co mam teraz z nim zrobić.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

nie, 5 olejaków na prąd (bo nie znam innych "kaloryferów elektrycznych") to się w użytkowaniu tak finansowo nie spina, że szok
gdzies kiedyś czytałem, że w ceeb się zgłasza urządzenia stale związane z budynkiem, grzejniki na wtyczkę takie nie są i bym gościa zakablował i do ceeb i do prokuratury
ODPOWIEDZ